«Volíem crear una app que donés resposta a les necessitats reals dels pacients»

«Volíem crear una app que donés resposta a les necessitats reals dels pacients»

Parlem amb Begoña Barturen, CEO & Founder de Click Doctors, una de les empreses associades al Clúster Salut Mental Catalunya i que ha tret al mercat una aplicació mòbil que ofereix cobertura al pacient des d’una visió holística.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 13 febrero, 2017

Compartir:

Per començar, què és Click Doctors i com neix aquesta iniciativa?

Click Doctors és una app que ofereix una cobertura mèdica, farmacèutica i assistencial a través del mòbil. Hem estat els primers a integrar aquests tres serveis en una aplicació, que actualment està disponible en els dos suports predomoinants: iOS i Android.

La iniciativa neix de la meva experiència com a farmacèutica comunitària i fundadora d’un SAD. Porto gran part de la meva vida atenent a moltes persones amb problemes de salut. Des dels meus inicis vaig veure com la tecnologia suposava una gran oportunitat per a millorar la qualitat de vida dels pacients.

Volíem crear una app que donés resposta a les necessitats reals dels pacients i això inclou donar una cobertura no solament mèdica, sinó també farmacològica i assistencial a través del mòbil.

Explica’ns en quin moment esteu respecte al llançament i manteniment d’aquesta app. Heu aconseguit finançament?

Estem en fase Seed. Vam crear l’app l’any 2015 i vam testejar-la amb pacients pluripatològics. Sortim al mercat al gener del 2016 i fins avui estem aconseguint uns bons resultats de monetització. Esperem tancar aquest 2017 amb una facturació de 300.000 €.

Fins ara la companyia ha crescut amb fons propis, si bé és cert que estem en un moment d’expansió i necessitem més recursos. Des del programa ‘B startup’ del Banc Sabadell ens van brindar l’oportunitat d’obtenir finançament i així ho vam fer. També hem sol·licitat un prèstec Enisa.

Quins entrebancs us heu trobat per arribar fins aquí?

Molts. La llista seria infinita però la il·lusió per emprendre un projecte innovador i els resultats aconseguits ens donen la força necessària per tirar endavant. Sempre dic que emprendre és una tasca molt àrdua. Es necessita tenacitat, sacrifici, humilitat, creativitat i un punt de bogeria.

Què diferencia l’app Click Doctors d’altres apps sanitàries?

El nostre model de negoci no es basa en la descàrrega sinó en la contractació de serveis sanitaris. Intentem que el pacient tingui les màximes prestacions sanitàries integrades dins d’un mòbil, amb rapidesa i immediatesa en la prestació del servei. D’altra banda, hem desenvolupat una plataforma especifica per incorporar l’oficina de farmàcia al camp de la salut digital

Quins beneficis tenen els pacients que utilitzin aquesta app?

Incrementem la seva qualitat de vida, especialment si ens dirigim a un pacient crònic polimedicat, oferim una varietat de Serveis sanitaris sense moure’s de casa, sense cues ni llistes d’espera

Quins premis heu rebut amb la creació d’aquesta app?

Vam ser seleccionats per la Fundació Barcelona Mobile Congress per presentar la nostra app en l’edició del 2015. També l’hem mostrat a l’E-Health Bilbao. Vam ser seleccionats per a participar en un Horizon 2020, i fa poc ens van seleccionar per incorporar-nos a una prestigiosa acceleradora dels Estats Units.

Digueu-nos tres paraules per definir aquesta app

Innovadora, pràctica i resolutiva.

Ha canviat la relació pacient – sanitat. Com és ara?

Està canviant de forma molt ràpida. Hi ha més apoderament del pacient. Avui dia el pacient consulta per mitjans en línia el tractament que li prescriu el metge, així com les conseqüències de la seva patologia. La relació entre el metge i el pacient ja no és jeràrquica. El pacient requereix conèixer la seva patologia, es responsabilitza més de la seva malaltia i comparteix les seves experiències amb altres malalts. I aquest canvi afecta a tot l’ecosistema sociosanitari. D’altra banda, el pacient exigeix més flexibilitat i immediatesa en la prestació d’aquests serveis.

Per què vau decidir formar part del Clúster Salut Mental Catalunya?

Ens va semblar una gran oportunitat per compartir experiències amb altres companyies tecnològiques, laboratoris farmacèutics i centres hospitalaris. D’aquesta manera, es generen sinergies que ens permeten ser més competitius, millorem la prestació de serveis als nostres pacients i optimitzem els recursos sociosanitaris. D’altra banda, tot aquest esforç funciona en benefici del pacient i de la societat en el seu conjunt. Estem molt agraïts al Clúster pel suport que ens ha ofert des que formem part del, així com a la Fundació Barcelona Mobile Congress.

Compartir:

CONTACTA
Clúster Salut Mental de Catalunya
Pg. del President Josep Tarradellas, 25
08030 Sant Boi de Llobregat
 93 630 26 53
 secretariat@clustersalutmental.com

Vols estar al dia del sector de la Salut Mental i les Neurociències?

SEGUEIX-NOS

@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »