TV3 emet un reportatge sobre les autolesions en adolescents


autolesions-adolescents-cluster-salut-mental-catalunya

La cadena catalana de televisió ha elaborat una peça audiovisual que tracta la temàtica de les autolesions en els joves, fet que sembla que s’ha convertit en una moda entre els adolescents.

El reportatge compta amb els testimonis d’una adolescent de 12 anys i el coordinador de l’Hospital de Dia d’Adolescents de Salut Mental del Parc Taulí, Joaquim Puntí. Precisament, els casos d’autolesions en joves en aquest hospital ha crescut un 9% en els dos darrer anys.

Avui dia, hi ha pàgines web a Internet de fàcil accés que inciten a les autolesions. S’està convertint en un fenomen ‘viral’. Els experts aconsellen als pares que supervisin la navegació a Internet dels seus fills i els continguts que comparteixen a les xarxes socials.

Hi ha tres grups de joves més relacionats amb les autolesions: en primer lloc, la gran majoria són noies que ho fan per comunicar el seu malestar i utilitzen l’autolesió per pressionar l’entorn. Hi ha un altre grup molt reduït de noies que es fan autolesions més profundes i continuades perquè tenen una malaltia mental, com trastorns depressius o psicòtics. I l’altre grup, sobretot nois, utilitza l’autolesió com una forma d’identificar-se amb un grup d’adolescents que es diuen EMOS.

Podeu veure el reportatge aquí.