Tecnologia útil al servei de les persones, un repte per a la Silver Economy

Tecnologia útil al servei de les persones, un repte per a la Silver Economy

La tercera sessió dels workshops sobre posicionament estratègic va ser especialment profitosa, ja que les categories més votades pels socis van ser aquelles que van sorgir gràcies al treball col·laboratiu, com les plataformes per l’envelliment saludable o de salut digital única.

Actualitat, Jornades

Comunicació | 16 junio, 2021

Compartir:

El passat 8 de juny es va dur a terme el tercer i últim workshop de posicionament estratègic impulsat pel CSMC, en col·laboració amb l’equip de Corporate Venturing d’Esade Creapolis. Aquesta reunió amb format híbrid, va permetre als participants identificar els conceptes més rellevants per començar a desenvolupar programes dins l’àmbit de l’envelliment, un sector en clar creixement.

Les noves tecnologies aplicades al sector sènior

Seguint la mateixa metodologia dels anteriors workshops (salut mental i neurociències), aquesta sessió de treball ens va ajudar a prioritzar les tendències disruptives identificades en l’estudi elaborat per l’equip de Creapolis i que es va presentar durant la sessió. Amb aquesta categorització, el CSMC impulsarà les iniciatives, programes i projectes que es treballen anualment dins el Pla d’Actuacions.

Una de les conclusions destacades de l’estudi sobre tendències és l’increment en l’ús de noves tecnologies en aquest sector. Internet, telèfons intel·ligents, tauletes, equips portables i, fins i tot, televisors i altaveus intel·ligents estan sent utilitzats per un nombre cada vegada més gran d’adults grans.

D’altra banda, segons l’estudi de mercat age tech de The Gerontechnologist , al 2021 han sorgit 3 noves categories d’empreses: habitatge, aprenentatge/tutoria i prevenció d’estafes.

Noves claus de l’àmbit social: personalització i cronicitat

L’àmbit de l’envelliment és ampli, per tant, l’estudi va recollir 6 categories: Wellness, Digital Health, Medical Devices, Plataformes de Salut Digital, Biotech+Farma i Teleassistència.

Sobre els conceptes inicials, les intervencions i el debat grupal encara van aportar un total de 15 nous conceptes. Amb tots, es va consensuar una llista única, de la que destaquem: millora del benestar emocional (wellness), coaching per l’envelliment saludable (digital health), monitorització remota (medical devices), plataformes de brainfitness (plataformes de salut digital), la sensibilització en l’ús responsable de la medicació (Biotech+Farma), o la incorporació d’internet per monitoritzar activitats de la vida diària (IoT-Teleassistencia).

També, la rellevància de l’estudi de la qualitat de la son. Una variable a monitoritzar més que rellevant: la manca de son acumula pèrdues funcionals al llarg de la vida.

Tecnologia útil a les persones

Els usuaris no haurien de buscar serveis en diferents plataformes, sinó que les plataformes haurien d’adaptar-se a les seves necessitats.

En la discussió d’aquest punt, el Dr. Tormos, director de recerca del Institut Guttmann, va llençar un repte a l’audiència i al Clúster: «Per evitar la duplicitat d’esforços a l’hora de arribar des del coneixement fins al servei en benefici dels ciutadans, cal que el Clúster aprofiti l’oportunitat d’esdevenir un ecosistema d’intercanvi de l’expertesa dels diferents actors per crear una plataforma que reculli tota la cadena de valor dels àmbits en els que treballa».

Properament, ‘Zona Socis’ al Web de CSMC

Tots aquests materials estaran disponibles molt aviat a un nou apartat del nostre web, una àrea exclusiva per als socis on es podran trobar material de les activitats que realitzem, així com altres informacions d’interès.
Per qualsevol incidència, pots contactar amb cluster@clustersalutmental.com.

Compartir:
Cluster catalonia
Acció
Xarxa TECSAM
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »