S’estrena «Los espabilados», la nova sèrie d’Albert Espinosa rodada al Clúster Salut Mental Catalunya

S’estrena «Los espabilados», la nova sèrie d’Albert Espinosa rodada al Clúster Salut Mental Catalunya

El Palau Marianao, la seu del Clúster Salut Mental Catalunya de Sant Boi de Llobregat, va ser un dels escenaris del rodatge de ‘Los espabilados’, una nova sèrie de Movistar+ sobre adolescents amb malalties mentals que s’escapen d’un centre psiquiàtric.

Actualitat

Comunicació | 14 enero, 2021

Compartir:

L’octubre de 2019, la seu del Clúster Salut Mental Catalunya es va convertir en un autèntic plató de cine. Durant uns dies vàrem acollir el rodatge de “Los espabilados”, la sèrie inspirada en la novel·la escrita per l’Albert Espinosa (“El que et diré quan et torni a veure”) i dirigida per Roger Gual (Smoking Room, Instinto, Las chicas del cable). Ara, després de tots aquests mesos, la sèrie finalment s’estrenarà per Movistar+  el pròxim 29 de gener.

Adolescents i salut mental

La ficció explica la història de Mickey L’Angelo, Yeray, Guada, Samuel i Lucas, uns joves amb malalties mentals que s’escapen d’un centre psiquiàtric (en concret, de les instal·lacions del Clúster Salut Catalunya), a la recerca del seu lloc en el món. Malgrat els seus diagnòstics clínics, aquests cinc amics s’enfronten a la vida amb humor i valentia perquè en el seu interior tenen clar que és la societat la que està malalta; no ells.

Els nois emprendran un viatge per Europa (Espanya, Itàlia, Alemanya) per trobar el germà d’un d’ells, mentre es van enfrontant a les seves pors.

L’equip del CSMC amb el director, Roger Gual

La participació del CSMC

A causa de la pandèmia no serà possible celebrar l’estrena de “Los espabilados” amb tots els associats i part de l’equip de la sèrie, però tenint en compte la gran projecció d’aquest projecte audiovisual i el seu compromís amb la difusió de la salut mental, en especial entre els i les adolescents, des del Clúster Salut Mental Catalunya estem treballant per donar continuïtat a aquesta col·laboració.

Entre d’altres, s’està valorant l’organització d’un espai virtual en la que els nostres socis, com a especialistes en la temàtica, puguin opinar i donar la seva visió amb part de l’equip del projecte. També el municipi de Sant Boi, com a referents en Salut Mental i gestors del patrimoni del Palau. 

Les pròximes setmanes us informarem de les activitats que tindran lloc, mentrestant us deixem un tast de la nova sèrie.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »