Se celebra la primera Assemblea General virtual del Clúster Salut Mental Catalunya

Se celebra la primera Assemblea General virtual del Clúster Salut Mental Catalunya

En l’esdeveniment anual del Clúster de Salut Mental de Catalunya, retransmès en streaming i amb participació dels socis, es van presentar les línies estratègiques de l’organització i es va realitzar la xerrada ‘DeepTech, l’oportunitat per construir solucions disruptives en salut mental i neurociències’.

Notícies, Socis

Comunicació | 24 septiembre, 2020

Compartir:

El dimarts 22 de setembre de 16 a 20 h es va celebrar l’Assemblea General del Clúster de Salut Mental de Catalunya, aquest any en una situació d’excepcionalitat degut a la pandèmia del Covid-19: per primera vegada, es va fer un acte retransmès per streaming per a socis i persones interessades des del Palau de Marianao de Sant Boi de Llobregat, la seu del Clúster.

Després d’unes breus paraules de benvinguda del President del Clúster, el doctor Pere Bonet, i de la Marta Sánchez Bret, manager del Clúster que va conduir l’esdeveniment, va arrencar l’acte amb la xerrada ‘DeepTech, l’oportunitat per construir solucions disruptives en salut mental i neurociències’ a càrrec d’Oscar Sala, director del programa The Collider al Mobile World Capital Barcelona. També hi van participar Luis Castillo, impulsor de l’empresa Mental XR, una de les participants en aquest programa, i el doctor Oscar Garcia-Algar, cap del servei de neonatologia de l’Hospital Clínic, que col·laboren en la posada a punt d’una solució que millorarà el diagnòstic i el tractament de moltes patologies neurocognitivas, TEAF, TDA, entre d’altres. En aquesta notícia podeu saber més sobre la xerrada.

A continuació es va iniciar l’Assemblea General amb un repàs de les principals línies del Pla Estratègic 2019-2023, en la qual els socis del grup han pogut participar i definir conjuntament els objectius i els reptes a assolir en el futur del Clúster. El doctor Pere Bonet va recordar que el Clúster de Salut Mental de Catalunya integra el 18,81% de les empreses del sector a Catalunya i el 7% de la seva facturació.

L’Assemblea va prosseguir amb la intervenció del doctor Jordi Blanch, Director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que va detallar diferents línies de treball entre el Clúster i l’administració pública catalana, com ara el foment de la innovació assistencial i les noves tecnologies, l’organització de jornades o el suport a la formació de professionals.

La comunicació també va ser un punt important dins l’Assemblea. En Dani Roca, coordinador de la Comissió de Comunicació del Clúster, ha explicat algunes de les iniciatives en marxa per comunicar de manera interna i cap a l’exterior les idees i conceptes que es treballen al grup. Ha destacat especialment el projecte Brain, la revista impulsada i editada pel Clúster on conflueixen reflexions sobre la salut mental i les neurociències. El coordinador de la publicació, Theo Kastanos, ha avançat alguns continguts de la quarta edició de la revista sobre Genètica i neurociències, i ha remarcat que ofereix una plataforma fantàstica per fer un abordatge integral sobre temes de neurociències des de diversos angles i amb una informació útil, entenedora i aplicable a la gran majoria d’empreses del Clúster.

Després d’una revisió de les principals activitats recollides a la Memòria 2019, el vicepresident del Clúster, el doctor Jordi Royo, va explicar el projecte Inmens, una iniciativa de dos empreses sòcies del grup, Amalgama7 i Ampans, que ofereix una plataforma d’iniciatives i serveis per a infants i famílies relacionats amb els trastorns de conducta.

Finalment, es van aprovar la gestió de la Junta, quotes i comptes anuals de 2019. Jordi Salvatella, tresorer del Clúster, va presentar també una actualització dels comptes anuals de 2020, amb unes perspectives a curt i mitjà termini molt positives.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »