Primera reunió d’actualizació del Pla Inicial Estratègic

Primera reunió d’actualizació del Pla Inicial Estratègic

El Cluster de Salut Mental de Catalunya ha celebrat el 18 de novembre, a la Fundació Orienta, la reunió de la primera Comissió Estratègica, que s’havia fixat en la Junta del 6 de novembre. La trobada ha sumat al Pla Inicial Estratègic del clúster els quasi dos anys d’experiència de l’associació per fer una actualització el Pla Estratègic.

Notícies

Javier Sánchez Pedrera | 13 enero, 2015

Compartir:

 

L’actualització del Pla Estratègic es basa en els següents punts:
1. Consensuar la cadena de valor i els seus agents
2. Anàlisi de l’entorn i els reptes
3. Definició dels Valors Corporatius del Clúster
4. Definició de la Missió i la Visió
5. Definició de les línies estratègiques
6. Definir i llistar els objectius dins de cada línia estratègica lligat a la cadena de valor
7. Definir grups de treball per a sessions posteriors
8. Fixar les dates per les dues primerses sessions

En aquesta primera sessió de la Comissió Estratègica, s’han redefinit les baules de la cadena de valor i els agents que s’hi relacionen.

A. Promoció (multinacionals i/o empreses compromeses corporativament amb la salut; ensenyament amb escoles, instituts i univeritats; empreses de l’àmbit alimentari i nutrició; TIC’s; insitucions públiques; empreses farmacèutiques i agències de comunicació/editorials)
B. Prevenció (Centres sanitaris, Medical Devices, TIC’s, Centres de Recerca i universitats)
C. Diagnosi (Biotecnologies, Medical Devices, TIC’s, Centres sanitaris, Centres de recerca i universitats)
D. Tractament (Centres sanitaris, Indústria farmacèutica, empress i serveis de seguiment i recueració físic i cognitiu de les persones amb trastorn; Medical Devices, Centres de recerca i universitats)
E. Recuperació (Centres sanitaris, indústria farmacèutica, empreses i agents del 3r sector i institucions)

Sobre l’entorn i els reptes, s’hi destaca que hi ha un envelliment creixent de la població, existeix una problemàtica emergent per l’increment de trastorns i problemes de salut mental, es treballa des de diferents àmbits per a la creació d’opinió, els agents posen la mirada cap els primers passos de la cadena de valor, es tracta de cronicitat amb un tractament que genera molta despesa, es detecta poca inversió en R+D, hi ha un nivell relativament baix de coneixement de les causes dels trastorns, manca visió sobre la salut mental comunitària, històricament s’ha treballat en la salut mental de forma diferenciada respecte a la resta de temes de salut, manca integració en les històries clíniques de salut i salut mental, existeix un estigma històric en aquests tipus de malalties i falta finançament adequat.

Pel que fa als valors corporatius, es defineix com a prioritari: qualitat, responsabilitat social corporativa, R+D+i, docència i formació, sostenibilitat, eficiència social i cooperació.

En les següents sessions del Pla Estratègic es continuaran treballant altres punts d’actualització. Les pròximes convocatòries s’han fixat pel 10 i el 16 de desembre.

Compartir:

Leave a Reply

@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »