Els socis es reuneixen per definir col·laborativament el futur del Clúster

Els socis es reuneixen per definir col·laborativament el futur del Clúster

La reunió s’emmarca dins de la jornada de presentació del Pla Estratègic 2019-2023

Jornades, Socis

Comunicació | 28 enero, 2020

Compartir:

Una trentena de participants de les diferents entitats que conformen el clúster es van reunir el dijous 23 de gener al Palau de Marianao per definir col·laborativament el futur del Clúster. La reunió, emmarcada en la jornada de presentació del Pla Estratègic 2019-2023, tenia com a objectiu treballar de manera conjunta les possibles aportacions dels socis per aprobar en Assemblea la versió final.

Encara que l’últim Pla es va publicar el 2017, la renovació era necessària a causa del creixement del Clúster tant en nombre de socis com d’objectius marcats en aquesta nova etapa. El document recull les ambicions actuals de l’organització i es planteja com la clau que permeti a l’entitat obrir-se camí cap al territori nacional i internacional.

Des de fa un temps, el Clúster treballa per aconseguir ser acreditat dins del programa Bond Spain, la certificació que s’emet des del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs). Aquest reconeixement permetria al clúster ampliar el seu radi d’acció, obtenir noves fons de finançament i accedir a projectes nacionals amb un major radi d’impacte.

El Pla, seguint el camí marcat pels últims anys, obre la mirada cap a les neurociències (Neurodesenvolupament i Discapacitats) i l’envelliment (Silver Economy). També suposa una aposta en ferm de les tecnologies aplicades a la salut i les start-ups en la mesura que es representen com els eixos d’innovació.

El format de la jornada va permetre la participació activa de tots els participants, els quals es van dividir en quatre taules de treball referents als blocs principals del Pla Estratègic. D’aquesta forma van sorgir diverses accions no representades en la versió prèvia del document relacionades amb els objectius mencionats anteriorment. Alguna de les més rellevants va ser la millora de recursos destinats a la internacionalització a causa de l’èxit aconseguit a les dues primeres missions, que es tradueixen en la creació d’una comissió d’internacionalització i la inversió en comunicació, entre altres.

En l’àmbit de la innovació, es vol avançar cap a la creació d’un laboratori viu (Living Lab).

A l’acte van assistir integrants de l’Ajuntament de Sant Boi de LlobregatAlthaiaAmpans, Germanes Hospitalàries Benito Menni CASMOtsuka, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu – Terres de Lleida, Institució Balmes, Janssen, Institut Pere Mata, Fundació TIC Salut Social, Fundació Orienta, Sàpid, Acció, CPB, ITA, UPC, IAS, CST.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »