La tercera missió internacional del Clúster Salut Mental Catalunya serà a París en el marc de la Silver Economy

La tercera missió internacional del Clúster Salut Mental Catalunya serà a París en el marc de la Silver Economy

Tota la informació que necessites saber sobre la tercera edició de la missió internacional del Clúster.

Internacional, Notícies

Comunicació | 3 marzo, 2020

Compartir:

El Clúster Salut Mental Catalunya segueix apostant – un any més – per les missions internacionals com un valor estratègic d’expansió de marca més enllà del territori i establir així relacions amb entitats, empreses i institucions d’arreu del món. Els dies 26, 27 i 28 de maig, el Clúster enviarà una expedició de socis a París en el marc de la Silver Economy.

L’elecció d’organitzar una missió destinada al sector de l’envelliment es pren en clau estratègica. Amb el nou Pla Estratègic 2019-2023 publicat recentment, el Clúster pretén arribar a altres àrees com les neurociències, mitjançant la Silver Economy. Es tracta de dos sectors en auge amb un índex de creixement constant en les pròximes dècades a causa de l’envelliment poblacional i les conseqüències en demanda de salut que això suposa.

En el cas de la Silver Economy, i més concretament a França, es calcula que el sector produeixi 100 mil milions d’euros, i es preveu que aquest arribi als 130 mil milions a l’any 2025, segons el portal nacional de la Silver Economy. Per aquest motiu, l’any 2013, el govern francès va impulsar una política de foment del sector. Gràcies a la llei sobre l’adaptació de la societat a l’envelliment de la població, l’estat dóna suport i acompanya l’auge econòmic del sector. Un compromís renovat l’any 2019 amb un nou pla de foment de la Silver Economy.

En aquesta ocasió el Clúster s’uneix a la proposta dissenyada per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, per tal de conèixer de primera mà les oportunitats que el mercat francès ofereix.

Programa

Durant els tres dies, els participants tindran l’opció de mantenir reunions amb els principals grups que conformen el sistema de salut (Clúster de Silver Economy, Centres d’innovació, Livings Labs, etc); reunions amb experts en compra publica innovadora i representants dels grups hospitalaris privats i asseguradores per conèixer els processos de compra i identificar les oportunitats de negoci/col·laboració; visita de prospecció de mercat a la Fira SantExpo2020 i visites a les residències de gent gran/hospitals amb alt grau de digitalització i/o processos innovadors.

També hi haurà espai dedicat a la Salut Mental des d’una perspectiva externa a la Silver Economy pels participants que desitgin explorar altres vies complementàries a la temàtica global.

L’objectiu és conèixer el sistema de Salut francès, els actors de referència i, amb una mirada específica en la Salut Mental poder establir els contactes necessaris per a col.laboracions, projectes i oportunitats de negoci.

La missió està adreçada a empreses, centres tecnològics i entitats amb productes i serveis innovadors i amb propostes amb valor afegit per aquest mercat. L’objectiu és conèixer les necessitats de l’economia Silver en aquest mercat, els principals actors de referència, identificar oportunitats de negoci i establir contactes amb potencials partners.

Preu

El cost de participació per als participants del Clúster Salut Mental Catalunya serà de 600€ + IVA. El preu només inclou les activitats mencionades anteriorment. Els desplaçaments, l’allotjament i la manutenció no es tenen en compte en el cost.

Pròximes edicions

Malgrat que encara no hi ha dates definides per les pròximes edicions, ja estan establerts les destinacions i les temàtiques de les dues missions internacionals següents. L’any vinent, el clúster es traslladarà a Amsterdam, també en el marc de la Silver Economy, mentre que el 2022, per primera vegada, es farà una missió fora dels límits europeus. L’expedició viatjarà a Israel per aprofundir en el sector MedTech (tecnologies mèdiques).

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »