Osonament, nou soci del CSMC

Osonament, nou soci del CSMC

La fundació, especialitzada en la prevenció i l’atenció de la salut mental i les addiccions, té com a principals línies de treball: la millora de la qualitat de vida de les persones ateses i acabar amb l’estigma dels problemes de salut mental.

Socis

Comunicació | 27 julio, 2021

Compartir:
entrada-osonament

Tanquem el primer semestre del 2021 amb un nou membre: Osonament, una fundació sense ànim de lucre que treballa per assolir la igualtat i la dignitat de les persones amb trastorns de salut mental i addiccions a la comarca d’Osona.

Amb una trajectòria de 43 anys, Osonament compta amb un equip de professionals que acompanya a les persones de manera integral en tot allò vinculat a la seva salut mental. Promou el desenvolupament integral de la persona i la millora de la seva qualitat de vida, mitjançant activitats i serveis d’àmbit comunitari, per cobrir les seves necessitats de rehabilitació, habitatge, treball i oci.

Model integrat d’atenció comunitària

L’entitat treballa amb un model d’atenció centrada en la persona des dels àmbits social, sanitari i laboral amb l’objectiu que les persones recuperin el seu projecte de vida. Un model transversal que ha transcendit més allà de la comarca d’Osona.

Osonament també té integrada la Fundació Areté, empresa d’economia social amb diferents línies de treball: repartiment de publicitat i missatgeria, fusteria, serveis de restauració i botiga de segona mà.

Treball continu de sensibilització

L’entitat té una forta implicació en la promoció d’estils de vida saludables entre la població. Un equip professional que centra els seus esforços en l’empoderament de les persones, perquè aquestes siguin el més autònomes possible, millorin el seu benestar i la seva autoestima i contribueixin a reduir l’estigma social envers els trastorns mentals. Per portar-ho a terme, impulsa programes amb molts anys de recorregut com “Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental” o un programa d’actes anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

La situació sobrevinguda arran de la pandèmia continua provocant afectacions a la salut mental d’una gran part de la població. L’adhesió d’Osonament consolida el nostre compromís per continuar treballant i consolidant la base assistencial del Clúster.

Compartir:
Cluster catalonia
Acció
Xarxa TECSAM
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »