El Clúster Salut Mental Catalunya i l’OMS es reuneixen a Ginebra amb motiu del llençament dels mòduls de formació i orientació QualityRights

El Clúster Salut Mental Catalunya i l’OMS es reuneixen a Ginebra amb motiu del llençament dels mòduls de formació i orientació QualityRights

Els mòduls publicats tracten temàtiques diverses com per exemple la salut mental, la discapacitat, els drets humans i la recuperació.

Internacional, Notícies

Comunicació | 12 diciembre, 2019

Compartir:

El president del Clúster Salut Mental Catalunya, el Dr. Pere Bonet, el president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions, el Dr. Joan Vegué i l’actual coordinadora institucional del Pla Director de Salut Mental, la Sra. Magda Casamitjana, es van traslladar a les oficines centrals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per reunir-se amb la coordinadora del departament de polítiques en Salut Mental i desenvolupament de serveis, Michelle Funk.

La trobada va tenir lloc en el marc de la publicació dels mòduls de formació i orientació QualityRights, els quals pretenen convertir-se en eines de referència que facilitin la presa de decisions garantint les polítiques, lleis, serveis i intervencions, sempre sota el context de les convencions internacionals de drets humans.

Els mòduls publicats, que es poden consultar ja a la seva pàgina web, tracten temàtiques diverses com per exemple la salut mental, la discapacitat, els drets humans i la recuperació. També ofereixen estratègies per acabar amb el tractament forçat, la reclusió i la contenció i establir grups de suport entre iguals. Una de les principals novetats és l’eina d’autoajuda per a la recuperació, disponible també a través del portal web.

Ghana

Fins el moment, el projecte QualityRights es troba implementat a més de 30 països, entre els quals es troben Espanya, Grècia, Turquia o Xile. No obstant, el primer en adoptar-ho va ser Ghana, qui va implementar el programa arreu del pais a principis del 2019.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »