Obertament convoca una nova edició d’ajuts a projectes de lluita contra l’estigma en salut mental

Obertament convoca una nova edició d’ajuts a projectes de lluita contra l’estigma en salut mental

L’associació Obertament convoca la segona edició d’ajuts per a projectes locals contra l’estigma en salut mental dins dels àmbits laboral, sanitari, mitjans de comunicació i juvenil. Els projectes que vulguin participar rebran suport tècnic i una quantitat econòmica fins a…

Actualitat, Notícies

Javier Sánchez Pedrera | 16 mayo, 2018

Compartir:

L’associació Obertament convoca la segona edició d’ajuts per a projectes locals contra l’estigma en salut mental dins dels àmbits laboral, sanitari, mitjans de comunicació i juvenil. Els projectes que vulguin participar rebran suport tècnic i una quantitat econòmica fins a 5.000€.

Encara avui dia, moltes persones que pateixen algun tipus de trastorn mental son objecte de discriminació, exclusió social i corren el risc de ser estigmatitzats. Per lluitar en contra d’aquesta situació, l’associació Obertament convoca per segon any consecutiu una nova edició d’ajuts destinats a projectes locals per reduir els comportaments negatius vers les persones amb problemàtica de salut mental.

Els projectes es troben emmarcats dins de la metodologia TLC3, centrats en projectes enfocats a un públic específic, ser local, tenir credibilitat a través de la presència de persones amb trastorn de salut mental i un contacte continuat.

¿Qui pot participar?

Qualsevol organització privada o pública amb seu a Catalunya interessada en promoure projectes de lluita contra l’estigma de la salut mental. El termini per enviar les propostes termina el 25 de juliol de 2018. Els projectes guanyadors rebran tant suport tècnic en relació a la metodologia TLC3, contacte social, avaluació de l’impacte del projecte i una ajuda econòmica de fins a 5.000€.

Els professionals de la salut mental, els contractants i personal de recursos humans, professionals de la comunicació i els joves i adolescents, conformen els quatre pilars on s’han d’enfocar les propostes per tal de canviar els comportaments estigmatitzants.

What’s up! ¿Com vas de salut mental?

Obertament i el Departament d’Ensenyament han desenvolupat un projecte per sensibilitzar en matèria de salut mental a la població jove dins de l’àmbit educatiu. El projecte està dirigit a nens i nenes de 3er i 4art de la ESO, un col·lectiu propens a ser discriminat i alhora estigmatitzar per raons de trastorns mentals.

Estigma en Catalunya

Segons l’estudi “L’Estigma i la discriminació en la salut mental a Catalunya 2016”, fins un 80,1% de les persones que pateixen trastorns mentals a Catalunya, ha sofert discriminació i estigma, i el 54,9% de manera molt freqüent. Una realitat molt estesa que afecta a l’àmbit laboral educatiu, sanitari i familiar, amb nivells alarmants.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »