Nutrició i Salut Mental, nous reptes per al Clúster Salut Mental Catalunya

Nutrició i Salut Mental, nous reptes per al Clúster Salut Mental Catalunya

“Té la forma d’una nou, pesa entre 1 i 1,5 kg, consumeix el 20% de l’energia de l’organisme, té més neurones que estrelles hi ha a la galaxia i genera un milió de noves connexions cada segon”. Així és el…

Actualitat, Empreses

Maria Jose Martin | 24 abril, 2018

Compartir:

“Té la forma d’una nou, pesa entre 1 i 1,5 kg, consumeix el 20% de l’energia de l’organisme, té més neurones que estrelles hi ha a la galaxia i genera un milió de noves connexions cada segon”. Així és el nostre cervell segons NutreSalut. Cervell i intestí estan connectats i aquesta connexió ha donat el tret de sortida a una tanda de nous reptes per al Clúster Salut Mental Catalunya. El passat 13 d’abril el Palau Marianao, seu del Clúster Salut Mental Catalunya, va celebrar una reunió de treball entre els socis del Clúster relacionats amb la nutrició i alguns dels socis del Clúster de Nutrició i Salut AINS, amb l’objectiu de posar en valor quin paper juga la nutrició en relació a la salut mental. Aquesta col·laboració interclúster ha estat impulsada per Eduart Terrades de Sàpid, soci del Clúster proper a les necessitats concretes de les persones amb trastorns mentals que ha promogut la participació de tots els actors de la cadena.

nutriciosalutmental

Nutresalut va ser una de les empreses assistents. Aquest projecte, encapçalat per Esther Barnés, Mar Blanco i Anna Paré té en marxa una línia de treball en Salut Mental i des de fa tres anys celebren les jornades “Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental”. Durant la seva exposició, Anna Paré va destacar com a punts clau d’interès, i sempre des d’un punt de vista multidisciplinar, les malalties neurodegeneratives, la Moodfood, els Psicobiòtics, la prevenció del deteriorament cognitiu i la disfagia.

El grup de recerca en nutrició i salut mental de la Universitat Rovira i Virgili, NUTRISAM; l’Institut Pere Mata; Sàpid i el seu programa d’alimentació triturada i representants de la UPC van assistir a la reunió per explicar els seus projectes i establir els reptes dels agents d’amdós clústers. Durant les presentacions, membres de la UPC van convidar al Clúster a participar el proper mes d’octubre la HackUPC 2018, una hackathon estudiantil d’àmbit espanyol, que durant gairebé 40 hores reuneix a 700 estudiants programadors.

Per tal de materialitzar en una jornada els reptes que suposa aquesta línia de treball en que convergeixen Nutrició i Salut Metal, el proper 16 de maig es celebrará una trobada conjunta per analitzar l’avenç de totes el reptes i objectius marcats.

Si voleu consultar les presentacions dels participants, ho podeu fer aquí:

NutreSalut

Grup de Recerca NUTRISAM

Institut Pere Mata

Sàpid

HackUPC

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »