NOTÍCIES WEMIND

La Fundació Mas Casadevall i el Clúster comparteixen mirades en el marc del primer Living Lab en Salut Mental

Notícies Projectes

La seva filosofia es basa en promoure una vida independent, en aquest cas, dirigit a pacients adults a través d'un model de vida autònom a través del treball.

El passat divendres 06 de març, una delegació del clúster formada per sis socis van visitar les instal·lacions de la Fundació Mas Casadevall en el marc de la creació del primer Living Lab en Salut Mental.

Ja fa un temps des que el concepte Living Lab va començar a aparèixer en el nucli del Clúster Salut Mental Catalunya. La idea de crear un espai on conflueixin els agents que conformen la quàdruple hèlix social amb l’objectiu d’experimentar en viu amb usuaris i innovar en serveis i solucions, encara es troba en fase de desenvolupament i co-creació. No obstant això, el projecte cada vegada compta amb més suports com es va mostrar durant la reunió amb la Fundació Mas Casadevall.

L’objectiu del Clúster és crear, en primera instància, un centre especialitzat en Trastorns de l’Espectre Autista on professionals i altres agents puguin col·laborar i aportar el seu coneixement per millorar el procés educatiu dels infants i oferir nous models de tractament en Autisme.

En aquest punt, la Fundació Mas Casadevall es posiciona com un actor clau per a dur a terme el projecte, ja que compta amb una llarga experiència en el camp de l’autisme. La seva filosofia es basa en promoure una vida independent, en aquest cas, dirigit a pacients adults a través d’un model de vida autònom a través del treball.

Tot i així, existeix un interès real per investigar i progressar en el tractament de l’autisme en infants i adolescents. Tant és així, que l’any 2015 van sol·licitar una beca atorgada pel UC Davis Mind Institute, conjuntament amb l’hospital Sant Joan de Déu, per formar a dos profesisonals en el model Denver per a la detecció i intervenció precoç en autisme. En l’actualitat, l’entitat ubicada a Banyoles compta a les seves files amb la Dra. María Díez, la única formadora en aquest model innovador en tot el conjunt del territori espanyol.

Durant la jornada del divendres, la delegació del clúster va tenir l’opció de visitar les instal·lacions i conèixer els tallers i projectes que es realitzen. Finalment, la reunió va acabar amb un dinar al propi restaurant de l’entitat en el qual treballen usuaris del centre, fomentant d’aquesta manera la inclusió social i laboral.

La reunió va comptar amb la participació de Salut González (Ajuntament de Sant Boi de Llobregat); Teresa Ribalta (Fundació Orienta); Mónica Muñoz (Amalgama7); Dani Roca (Otsuka); Carmen Vargas i Laura González (Benito Menni CASM) i Maria Janssen (Acció). Per part de la Fundació Mas Casadevall, el president del patronat (Jose Luís Bruned); Lluís Desoi (President del comitè executiu); la Dra. Neus Elías, Dra. María Díez, Dr. Lluís Ramio, Dra. Noemí Balmaña, Gemma Rovira i Pep Mendoza (membres del comitè clínic).

Autisme Fundació Mas Casadevall Living Lab TEA