Marketplace per fer front al Covid-19

Marketplace per fer front al Covid-19

Des de l’inici d’aquesta crisi des d’ACCIÓ intentem contribuir, entre d’altres aspectes, a recollir i posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció per fer front al Covid-19.

Actualitat, Empreses, Notícies

Marta Sanchez | 3 abril, 2020

Compartir:
Virtualdesk

Bon dia,

esperem que estigueu tots bé i les vostres famílies també.

Des de l’inici d’aquesta crisi des d’ACCIÓ intentem contribuir, entre d’altres aspectes, a recollir i posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció per fer front al Covid-19. Alguns de vosaltres ja ens heu fet arribar empreses amb capacitats en aquest sentit.

Per tal de sistematitzar la recollida d’informació i connectar empreses amb capacitat productiva i/o tecnològica s’ha creat un Marketplace virtual. Les empreses poden oferir les seves capacitats i demandes concretes al web http://accio.gencat.cat/virtualdesk

L’objectiu d’aquesta iniciativa és unir empreses i fabricants de diferents punts de la cadena de producció per garantir des del subministrament fins la fabricació de solucions que permetin fer front a l’emergència sanitària. Es vol fomentar així la col·laboració empresarial i posar a disposició del sistema sanitari la solidesa i capacitats industrials de l’ecosistema empresarial català.

Les empreses ja poden oferir les seves capacitats per informar del que poden posar a oferir a altres empreses (per exemple, material per a imprimir productes en 3D). Igualment, també hi poden accedir les que tinguin demandes en aquest àmbit (en aquest cas, una empresa amb impressores 3D però sense el material per a fer la impressió). Mentrestant, en temps real, professionals d’ACCIÓ aniran posant en contacte aquestes empreses.

‘ACCIÓ Virtual Desk’

Aquest marketplace s’emmarca dins de la iniciativa ‘ACCIÓ Virtual Desk’, a través de la qual s’han reforçat els canals telemàtics d’ACCIÓ per garantir l’atenció a les empreses tot i la situació causada pel coronavirus, que ha provocat que professionals d’empreses catalanes desenvolupin la seva activitat mitjançant el teletreball. L’objectiu és donar resposta a qualsevol dubte, consulta o casuística vinculats a l’exportació, problemes en la cadena de subministrament o consultes sobre mobilitat de mercaderies, entre d’altres, i minimitzar l’afectació d’aquesta situació excepcional en l’activitat diària de les empreses.

D’aquesta manera, ACCIÓ ha reforçat tecnològicament la capacitat dels serveis de videoconferències i els xats en temps real per tal que les empreses puguin continuar treballant els seus projectes en els àmbits de la internacionalització o la innovació empresarial. Així, aquest sistema d’atenció no-presencial permet oferir resposta immediata a consultes concretes d’empreses o fer el seguiment de projectes empresarials, ja siguin nous o iniciats anteriorment.

A més, ACCIÓ també reforça l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització, creada fa dos anys amb l’objectiu d’ajudar de manera personalitzada i gratuïta les pimes a superar els obstacles quan exporten o importen. Per exemple, per mitigar l’impacte del Brexit per a l’economia catalana, ACCIÓ va activar un servei ofert des d’aquesta oficina per assessorar les empreses catalanes per preparar plans de contingència per afrontar el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Per a qualsevol proposta estem a la vostra disposició.

Cuideu-vos!

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »