MABLE és el projecte guanyador del DementiaHack 2015 Toronto

MABLE és el projecte guanyador del DementiaHack 2015 Toronto

MABLE, un sistema de gestió de l’atenció per fer millor el dia a dia dels afectats per la demència, ha estat el guanyador del DementiaHack 2015 Toronto, un hackhaton organitzat per HackerNest, amb el suport de Facebook, Great Britain, Ontario, George Town i Public Health Agency of Canada.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 10 noviembre, 2015

Compartir:

La demència és una patologia que afecta aproximadament a uns 47 milions de persones arreu del món i a causa de la seva importància, s’ha organitzat el DementiaHack 2015, on els desenvolupadors es van unir amb pacients, cuidadors, investigadors i professionals de la salut per tal de crear solucions dissenyades per millorar la vida d’aquells que pateixen demència.

Han participat un total de 250 projectes en aquesta trobada al George Brown College de Toronto durant 7, 8 i 9 de novembre. Beh, el fundador de HackerNest, ha manifestat que “els abrumadors efectes de la demència poden ser mitigats amb les tecnologies que tenim disponibles avui en dia”. També ha afegit que “un hackhaton és la manera més eficient i meritocràtica d’acostar-se a la innovació ja que d’aquesta manera redueixes molt el temps”.

Els finalistes

Del total de projectes, vuit han estat seleccionat finalistes en quatre categories: diagnosi individual (VideoVisitMe i TakeMeHome); cuidadors familiars (DementiaTalk i Beaconators); cuidadors clínics o institucionals (I Am Not My Disease i Open MD), i investigació o recerca (MABLE i Blink).

Video Visit Me és un servei de xat de vídeo sense interrupcions per a les famílies i les persones que conviuen amb la demència.

TakeMeHome és una aplicació de navegació intuïtiva optimitzada per a les persones que viuen amb demència per tal que puguin viatjar amb independència.

DementiaTalk és una aplicació per ajudar els cuidadors a rastrejar, entendre i gestionar els comportaments relacionats amb la demència dels pacients a la llar.

Beaconators és un sistema de monitorització intel·ligent basat en Beacon per rastrejar el moviment del pacient i la ubicació exacta a la llar

I Am Not My Disease és una aplicació web que ajuda a preservar la dignitat i la identitat proporcionant als cuidadors informació personal d’atenció processable.

Open MD és una tecnologia intel·ligent que permet als cuidadors i els metges saber quan els pacients han pres la medicació.

MABLE és un sistema de gestió de l’atenció que ofereix la plataforma perquè els investigadors reuneixin grans dades del pacient.

Blink és una aplicació pel cuidador per realitzar un seguiment de sistemes i èxits, que prèviament els investigadors han estandaritzat en temps real.

MABLE ha estat el guanyador del Dementia Hack 2015 Toronto i de la seva categoria però també han hagut altres premis, com el Facebook Prize, que se l’ha endut la plataforma TakeMeHome, que també ha estat guardonada amb el premi en la categoria de diagnosi individual. En l’àmbit dels cuidadors familiars, el premiat ha estat DementiaTalk; i per últim, I Am Not My Disease ha guanyat en la categoria de cuidadors clínics.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »