L’interclúster de nutrició i salut segueix amb èxit de participació

L’interclúster de nutrició i salut segueix amb èxit de participació

La sessió va comptar amb la participació de Made of Genes i GoodGut, les quals van posar de relleu que tant el camp de la microbiota com l’aplicació de la genòmica en la nutrició tenen molt recorregut.

Actualitat, Notícies

Comunicació | 8 abril, 2019

Compartir:

CataloniaBio & HealthTech, el Clúster Salut Mental Catalunya i el Food’n  Nutrition Cluster van celebrar el segon workshop de l’Interclúster Nutrició i salut, descobrint nous reptes, el dia 5 d’abril al Parc Científic de Barcelona (PCB), amb una quarantena d’empreses i entitats catalanes.

La sessió va començar amb dues conferències inspiracionals a càrrec de Miquel Ràmia de Made of Genes i Mariona Serra i Sara Ramió de GoodGut, les quals van posar de relleu que tant el camp de la microbiota com l’aplicació de la genòmica en la nutrició tenen molt recorregut. «El tractament ideal ha de passar per reforçar la microbiota intestinal i definir la signatura bacteriana específica de cada malaltia» va dir Mariona Serra, CEO de GoodGut. Sobre la farmacogenòmica i nutrigenòmica, Ràmia, analista científic de Made of Genes, va remarcar que “la genètica singular de cada persona requereix un tractament específic«.

Posteriorment, les empreses i entitats dels tres clústers van treballar en grups per trobar solucions als set reptes identificats el gener passat a partir del diàleg i la transferència de coneixement.

Els grups es retrobaran en un últim workshop, que tindrà lloc el dia 18 de juny a l’Espai Catalonia Clústers a Barcelona, amb l’objectiu de concretar les solucions proposades en projectes innovadors i col·laboratius que serveixin perquè Catalunya avanci en un camp clau de la salut com és la nutrició.

Aquest interclúster compta amb la col·laboració d’ACCIÓ.

Informació relacionada:

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »