Les empreses biotecnològiques busquen el suport de les institucions i un marc legislatiu adequat

Les empreses biotecnològiques busquen el suport de les institucions i un marc legislatiu adequat

“La creació de valor al model de negoci de la biotecnologia està directament relacionat amb el desenvolupament dels projectes a llarg termini i el grau d’inversió en R+D que s’hi faci, per tal de llicenciar els actius intangibles”, ha explicat…

Actualitat, Notícies

Maria Jose Martin | 22 marzo, 2018

Compartir:

“La creació de valor al model de negoci de la biotecnologia està directament relacionat amb el desenvolupament dels projectes a llarg termini i el grau d’inversió en R+D que s’hi faci, per tal de llicenciar els actius intangibles”, ha explicat Enric Rello, durant la doble sessió organitzada pel Clúster Salut Mental Catalunya, la principal entitat catalana que vetlla en favor d’aquest àmbit de la salut. Aquesta jornada també ha acollit la celebració de l’Assemblea General Ordinària del CSMC.

“El sector de les empreses biotecnològiques necessiten suport institucional i un tracte legislatiu específic i  adequat a les seves especificitats”, ha afirmat Rello, en aquesta trobada que tenia per objectiu posar sobre la taula els diferents models de negoci existents en el sector de la salut mental. La seva participació ha servit també per compartir el model de negoci d’Oryzon, una biofarmacéutica de fase clínica líder mundial en el desenvolupament de teràpies basades en epigenètica, i posar de manifest la necessitat de teixir una cultura d’inversió en recerca i desenvolupament.

“El 50% dels pacients crònics plurimedicats incumpleix reiteradament el seu tractament” segons les dades que ha aportat Angeles Montuenga, responsable de comunicació de Click Doctors, una empresa que ha desenvolupat una aplicació mòbil que mitjançant la tecnologia M-Health ajuda al pacient a monitoritzar el seu estat de salut i ofereix ajuda professional personalitzada.

“Cada any es gasten 125.000 milions d’euros en fàrmacs a Europa per abastir els malalts crònics polimedicats, i el 50% dels medicaments receptats es llencen a les escombraries”, aquestes dades, juntament amb el fet que “Espanya será el país més envellit del món l’any 2050”, han reafirmat la necessitat “d’una reforma de la sanitat que ofereixi serveis de qualitat i motivi als professionals”, ha assenyalat Montuenga.

assemblea-csmc-2

La bona salut del CSMC

Durant  l’Assemblea General Ordinària, el president del CSMC, Pere Bonet, ha llançat un missatge positiu i ha recalcat que “una de les funcions del clúster és buscar negoci, però per desenvolupar la nostra activitat, cal que la salut mental estigui present en totes les polítiques de salut”. Així mateix, el president ha assenyalat la internacionalització com un aspecte clau dins les estratègies del Clúster, i ha recordat que “com a clúster, estem fent un veritable impuls de nous projectes, i cal trobar vies per col·laborar amb empreses i institucions del camp tecnològic, social i educatiu”.

El CSMC evoluciona positivament i ja compta amb més de mig centenar d’associats entre empreses i centres assitencials, Universitats i l’Administració. Durant l’any, s’han dut a terme més de 40 esdeveniments, entre els que destaquen la participació al Mobile World Congress, els projectes interclúster i la participació a la primera edició de Healthio.

 

Podeu consultar la documentació projectada durant la sessió aquí

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »