L’empresa de tecnologia immersiva Broomx s’uneix al Clúster Salut Mental Catalunya 

L’empresa de tecnologia immersiva Broomx s’uneix al Clúster Salut Mental Catalunya 

L’empresa catalana Broomx Technologies, que ofereix experiències inmersives per millorar tant l’estat emocional de les persones com per generar estímul cognitiu, s’incorpora al CSMC sumant-se a la seva base tecnològica d’innovació i formació.

Actualitat, Socis

Comunicació | 26 febrero, 2021

Compartir:

Broomx Technologies és una companyia tecnològica que  va crear el primer sistema de projecció immersiu del món. La seva tecnologia permet transformar una habitació o espai físic en una experiència multisensorial immersiva que pot ser compartida entre varies persones, sense utilitzar ulleres de realitat virtual ni altres dispositius. També retransmetre immersivament i per streaming un esdeveniment gravat amb 360.

La seva incorporació a l’ecosistema del CSMC

La participació de Broomx proporciona doncs, a través d’eines tecnològiques disruptives, solucions noves i creatives, en el marc de la prevenció i promoció de la salut mental i emocional.

El món de la salut mental i la internacionalització

Fundada a Barcelona l’any 2014, inicialment es van focalitzar al sector del turisme, cultura i entreteniment, però des de fa uns anys han començat a treballar amb clients del sector salut mental al Canadà, EUA, Itàlia o països nòrdics, amb resultats i feedback molt positius. Han comprovat que Broomx és una eina que pot millorar tant l’estat emocional com generar estímul cognitiu.

Sobretot la seva tecnologia s’utilitza per portar a terme teràpies de relaxament i estimulació cognitiva en el tractament de malalties neurodegeneratives (Alzheimer, demència, autisme, esclerosis múltiple, discapacitat intel·lectual …) així com pel relaxament i millora emocional general de pacients i també de personal sanitari, a partir de pràctiques tipus mindfullness o similars.

The Albert Project és un dels primers Case Study que tenen del sector (per al tractament de l’Alzheimer i altres desordres degeneratius), i ben aviat us en donaran a conèixer d’altres.

Col·laboracions a Catalunya

Actualment estan iniciant projectes amb diversos hospitals i centres de salut catalans. A destacar la recerca de psiquiatria amb l’Hospital Vall d’Hebronper aplicar la tecnologia en pacients, però també, amb treballadores del centre ), com a opció antiestrés. També amb la Fundació Althaia, els centres residencials Domus Vi, Grup Arrels o el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que veuen un potencial molt elevat en diferents disciplines.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »