L’Associació BCN Salut Mental celebra la seva sisena jornada

L’Associació BCN Salut Mental celebra la seva sisena jornada

L’Associació BCN Salut Mental ha organitzat la seva VI Jornada amb el títol: “Avançant en el treball conjunt i fomentant la participació dels usuaris”, la jornada ha tingut lloc el passat dia 11 de desembre de 2015 a la seu del CaixaFòrum.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 21 diciembre, 2015

Compartir:

La Sra. Pilar Solans, Directora del Programa de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, ha inaugurat l’acte juntament amb el Dr. Lluís Lalucat i el Sr. Carles Descalzi, President i Vicepresident segon respectivament, de BCN Salut Mental.

Tot seguit, s’han presentat les accions més rellevants i les línies de desenvolupament de l’Àmbit Tècnic Assistencial, a càrrec del Dr. Joan Vegué, Director de l’Àrea Tècnica Assistencial de BCN Salut Mental. Posteriorment, s’ha realitzat un col·loqui obert que ha definit els factors claus en l’èxit del treball conjunt entre diferents professionals. S’ha comptat amb la intervenció dels responsables i coordinadors de les Comissions i Grups de treball de BCN Salut Mental que han tingut una especial activitat durant aquest any 2015, com ara la Sra. Anna Tomàs, Coordinadora del Servei Integral d’Atenció al Domicili; el Dr. Luis de Ángel, Coordinador del Grup de Treball del Programa Integral d’Atenció al TMS; la Dra. Mercè Teixidó, Coordinadora de la Comissió d’Ètica Assistencial; el Dr. Lluís Mauri, Coordinador de la Comissió de Recerca; i el Sr. Francisco Villegas, Coordinador del Servei d’Inserció Laboral.

Després de la pausa, s’ha presentat el balanç de funcionament de la Comissió de Participació a càrrec del Sr. Joaquim González, Coordinador de la Comissió de Participació de BCN Salut Mental, i amb la col·laboració de la Sra. Sílvia Fernández, el Sr. Francisco Luz i la Sra. Marta García, membres de la Comissió i representants d’usuaris, famílies, i professionals respectivament. Tot seguit s’ha obert un col·loqui sobre les noves línies de col·laboració entre usuaris, familiars, professionals i proveïdors de Salut, entenent que la participació constitueix un element nuclear d’un model assistencial orientat a l’excel·lència i que garanteix una atenció personalitzada, satisfactòria i eficient. Van participar el Dr. Lluís Lalucat, el Sr. Xavier Trabado, President de la Federació Salut Mental Catalunya, la Dra. Anna Garcia-Plata, psiquiatra de l’ASMHG i Sr. Edgar Vinyals, President i Director de l’Associació Saräu.

Finalment, el Sr. Joan Subirats, Doctor en Ciències Econòmiques i catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha exposat la conferència ‘Com repensar les polítiques socials i de salut en un moment de canvi d’època’, que ha resultat una estimulant proposta de reflexió davant els canvis socials, econòmics i polítics del nostre entorn, i les noves fórmules de treball conjunt que cal generar entre les diferents organitzacions.

La cloenda de l’acte va comptar amb la participació de la Sra. Cristina Molina, Directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut, el Sr. Josep Oliva, Assessor en polítiques Socials de la Vicepresidència del Govern i Consellera del Departament de Benestar Social i Família, i el Dr. Lluís Lalucat.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »