LAC 2015: un projecte de cultura comunitària

LAC 2015: un projecte de cultura comunitària

Del 25 de setembre al 15 de novembre es podran veure en 5 espais del patrimoni local de Sant Boi les peces artístiques i ‘performances’ del Laboratori d’Art Comunitari (LAC 2015). És una experiència de cultura comunitària que dóna veu, mitjançant l’art contemporani, a persones i col·lectius que no solen tenir-la. El tema comú de les propostes d’aquesta edició és la figura de la dona.

Empreses, Notícies

Nuria Serra | 21 septiembre, 2015

Compartir:

El Laboratori d’Art Comunitari és el fruit d’una feina que ha aplegat durant mesos els esforços de molts col·lectius: persones dels hospitals de salut mental, alumnes de primària i secundària, persones amb discapacitat, grups de manualitats, dones immigrants, gent gran, persones privades de llibertat… Més de 300 persones hi han participat enguany. Artistes de Sant Boi i de l’entorn han orientat les persones participants per concretar la seva interacció en forma de propostes artístiques.

16 projectes artístics
En aquesta quarta edició del LAC s’han fet realitat 16 projectes artístics. En destaquen, per exemple, Plaça Dona (el més comunitari, on han participat fins a sis col·lectius i que s’ha concretat en una instal·lació protagonitzada per cadires), Matriz (durant més de sis mesos, un grup de dones amb malalties neurodegeneratives han fet una proposta tèxtil amb records de la seva infantesa, la figura de la mare, les cançons del passat…) o Soy semilla (proposta de ceràmica feta per interns de la presó Model donant forma als seus pensaments, sentiments i emocions).

Col·lectius participants
Escola Municipal de Música Blai Net, Tots som Santboians, Institució Balmes, Fundació Cassià Just, Llar d’Avis Sant Josep, tallers municipals de manualitats per a persones amb discapacitat i per a gent gran, Presó de la Model, IES Rafael Casanova, IES Ítaca, col·legi Pedagògium Cos, Grup El Carreró, Fundació Llor, Hospital Benito Menni i Parc Sanitari Sant Joan de Déu, grup municipal d’alfabetització, alumnes del Taller Municipal d’Arts Plàstiques, artistes de carrer de l’Hospital Benito Menni, alumnes del curs Urban Sketching del Centre d’Art Can Castells…

Fil conductor: la figura de la dona
El fil conductor d’aquesta edició és, com la majoria d’accions del Museu de Sant Boi al llarg de 2015, la figura de la dona: el pas per les diferents èpoques, la manera d’entendre el món, la lluita per un món més just, la maternitat, la fertilitat, la memòria de les àvies…. Els participants han expressat artísticament el seu punt de vista sobre aquests temes.

Escenaris
Els projectes del LAC 2015 es podran veure del 26 de setembre al 15 de novembre en llocs paradigmàtics del patrimoni local: Can Barraquer (seu central del Museu de Sant Boi), Can Torrents, Can Castells Centre d’Art i la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Presentació LAC 2015
La presentació del Laboratori d’Art Contemporani està prevista per al 25 de setembre, a les 18 hores, a Can Barraquer i als jardins de Can Torrents, on estan previstes una performance a càrrec de l’Escola Municipal de Música Blai Net i un soundpainting -improvisació musical- amb la intervenció de més de 60 músics i la participació en directe de moltes persones (membres i familiars dels col·lectius participants).

Presentació del projecte (Prezi)

Més informació al blog de Cultura Ajuntament de Sant Boi

 

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »