La vida saludable i l’activitat física: eines per ajudar a persones amb problemes de salut mental o addicions

La vida saludable i l’activitat física: eines per ajudar a persones amb problemes de salut mental o addicions

Millorar la qualitat de vida de les persones que passen per la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria (UHD) de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona: aquest és l’objectiu pel qual va néixer fa un any i mig el projecte Stop&Go.

Actualitat, Notícies

Maria Jose Martin | 31 enero, 2018

Compartir:

Es tracta d’una iniciativa assistencial i d’investigació enfocada a la promoció de l’estil de vida saludable i de l’activitat física com a complements en els tractaments de desintoxicació dels pacients ingressats en el centre i que, després de l’alta mèdica, també els pot ajudar a mantenir l’abstinència i prevenir una recaiguda.

Ideat pel doctor en psicologia Saül Alcaraz i els infermers de la unitat Marina García i Sergio Remis, en col·laboració amb pacients i expacients, Stop&Go vol ser un programa proper a la realitat dels usuaris que ajudi a motivar-los per adoptar un estil de vida actiu i saludable. Alcaraz i Remis han estat entrevistats per Elisenda Camps al programa de ràdio ‘Tot és possible’ de Rac1, on han explicat com funciona aquest projecte innovador que s’ofereix a pacients que ingressen durant deu o quinze dies al centre, per problemes de consum descontrolat, sobretot, d’alcohol i cocaïna.

Podeu escoltar de nou l’entrevista aquí.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »