La UB i la Fundació Bosch i Gimpera creen un cercador web amb més de 100 models experimentals

La UB i la Fundació Bosch i Gimpera creen un cercador web amb més de 100 models experimentals

El cercador presenta un ampli portafolis de models que inclouen diferents àrees, entre elles, la neurobiologia.

Actualitat, Recerca, Socis

Comunicació | 19 marzo, 2021

Compartir:

La generació de coneixement i la possibilitat de poder respondre qüestions biològiques i biomèdiques ha necessitat models experimentals des de sempre. De fet, a dia d’avui, la majoria d’empreses farmacèutiques, start-ups del sector de la salut i les ciències de la vida, així com laboratoris d’R+D de les universitats en fan ús.

Per tant, donada aquesta necessitat, la Fundació Bosch i Gimpera, oficina de transferència de tecnologia i coneixement de la UB, ha reunit més de 100 models en aquest cercador web. Aquest té com a objectiu principal promoure la transferència de l’expertesa en models experimentals dels grups de recerca de la Universitat de Barcelona.

Una eina dinàmica per millorar la recerca en la salut i les ciències de la vida

L’eina permet cercar models experimentals tot seleccionant l’àrea d’interès, la indicació que es vol desenvolupar i el tipus de model. Aquets poden ser de cultius cel·lulars (in vitro i ex vivo) com de models animals (in vivo). Amb aquest nou cercador obtindrem un ampli ventall de models en àrees com la neurobiologia, la immunologia, l’oncologia, la cosmètica i l’alimentació, sense deixar de banda el focus en la salut traslacional.

Així doncs, tant els models experimentals, com l’assessorament del personal d’investigació de la UB, permeten analitzar i confirmar l’eficàcia i la seguretat d’actius de diversa índole (farmacèutics, cosmètics, alimentaris…). A més, ajuden a millorar i ampliar el coneixement dels processos biològics i definir les estratègies de desenvolupament dels projectes més adients.

La clau que ens ajuda a avançar en la recerca de nous tractaments i desenvolupament d’actius més fiables i segurs és el coneixement d’avantguarda. Per això, els experts de la UB  treballen amb tècniques analítiques avançades en genòmica, metabolòmica, proteòmica i epigenètica. Aquestes els permetrà contribuir a la generació de nous avenços.

La Fundació Bosch i Gimpera ha desenvolupat més de 90 projectes en relació als models experimentals en els tres últims anys, pels quals ha facturat més de 5 milions d’euros.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »