Internacionalitzar-se en el camp de les Ciències de la Salut

Internacionalitzar-se en el camp de les Ciències de la Salut

El Clúster Salut Mental Catalunya, amb l’objectiu de definir una estratègia d’internacionalització mitjançant la creació d’una comissió interna, va organitzar aquesta sessió en col·laboració amb ACCIÓ.

Actualitat, Notícies

Maria Jose Martin | 26 abril, 2016

Compartir:
salut mental

Leyre Alfonso, consultora per als mercats d’Europa i Expansió Internacional i membre de l’equip d’internacionalització sectorial del departament d’Indústries de la Salut i Ciències de la Vida va protagonitzar aquesta jornada en la que va presentar les competències d’ACCIÓ en aquest àmbit i els serveis d’internacionalització que ofereixen, així com el mapa de tendències globals actual.

Aquesta trobada ha servit per fer referència al pla d’internacionalització del Clúster, per recordar la segmentació de les empreses del clúster dins el clúster, l´ estat de la internacionalització de les empreses respecte els mercats (prospecció, expansió, etc.), les activitats i accions a realitzar, i per elaborar un primer calendari d’activitats.

Oportunitats de negoci

Japó és el tercer mercat més gran del món de material mèdic després d’EUA i Alemanya amb un volum de 23.000 milions d’Euros al 2010 i dominat per empreses estrangeres; un mercat amb molt bones oportunitats per a les empreses catalanes més innovadores. Així mateix, Brasil ha canviat la normativa i a partir d’ara els hospitals públics es podran proveir de material hospitalari de fora del país. Això representa una gran oportunitat donat que es tracta d’un mercat de 200 milions d’habitants.

Dades com aquesta fan evidents les oportunitats de negoci del sector en l’àmbit mundial. Aquesta sessió d’internacionalització va servir per què els assistents poguessin veure un mapa mundial on hi estaven identificats els diferents mercats potencials en indústries de la salut i ciències de la vida. ACCIÓ està treballant en aquest mapa de tendències que pretén identificar que el mercat d’Indústries de la salut i ciències de la vida és un dels que té un major nombre d’oportunitats.

Àfrica, Àsia Pacífic, Europa i Nord-Amèrica son les zones amb major incidència en aquest mercat. Podeu consultar el document i tota la informació relacionada aquí.

Durant la sessió es va entregar una enquesta a tots els socis assistents per tal de conèixer els seus interessos i experiències, que va donar peu a una roda de presentacions. També es van detallar les principals fires del sector: ARABHEALTH (25-28 Gener 2016), HOSPITALAR (17-20 Maig 2016), MEDICA (16-19 Novembre 2015), MEDICAL FAIR SINGAPORE (31 d’agost – 2 de setembre 2016), i Fires de Turisme mèdic (Dubai, Washington, Moscou, etc).

Podeu consultar la documentació relacionada aquí i aquí.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »