La fundació Sant Pere Claver rep la Creu Sant Jordi per 70 anys de trajectòria

La fundació Sant Pere Claver rep la Creu Sant Jordi per 70 anys de trajectòria

L’entitat sanitària, sòcia del Clúster de Salut Mental de Catalunya, ha estat reconeguda per la seva tasca de cures i acompanyament a les persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social.

Empreses, Notícies, Socis

Comunicació | 9 octubre, 2020

Compartir:

La Generalitat de Catalunya ha atorgat la Creu Sant Jordi a Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, una institució privada sense afany de lucre creada l’any 1948 que treballa per oferir serveis que tinguin cura de les persones amb problemes de salut mental i que promoguin la salut i un estil de vida saludable.

En la nota de premsa per informar dels guardonats i guardonades de l’edició 2020, la Generalitat destaca que la Fundació Sanitària ha desenvolupat una “tasca rellevant, durant setanta anys, en la cura de les persones amb problemes de salut mental, discapacitat intel·lectual i en la defensa dels col·lectius més vulnerables i en situació d’exclusió social”. També asseguren que “les seves aportacions en el camp de la salut mental són rellevants com a model psicoterapèutic i per l’ús de la perspectiva biopsicosocial”.

El guardó s’ha rebut amb enorme gratitud per part del Patronat de la Sant Pere Claver. “És un gran reconeixement a la nostra trajectòria durant més de 70 anys de compromís i servei per millorar la qualitat de vida de les persones més vulnerables de la nostra societat, des d’un model global d’atenció comunitària on a través del vincle desenvolupem la recuperació de les persones, la prevenció i la detecció precoç”, ha explicat el president del Patronat, el Dr. Pere Benito. Per la seva banda, el Gerent de la Fundació Sanitària, Carles Descalzi, ha apuntat que “és una distinció al present a la nostra trajectòria històrica i un nou estímul per encarar el futur, a fi de seguir millorant i ampliant els serveis a les persones que atenem i el seus familiars”.

Fins a 29 personalitats i 15 entitats representants de camps diversos han rebut aquest any el guardó que atorga la Generalitat a proposta de la Consellera de Cultura. És una de les distincions més prestigioses que es concedeixen anualment a Catalunya a personalitats i entitats que han destacat pels serveis prestats en la defensa de la identitat catalana en el pla cívic i cultural.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »