CERVELLA’T

15 marzo, 2021 - 18 marzo, 2021
7:00 pm
CERVELLA’T
Clúster Salut Mental Catalunya
Cervellat-UAB

Dins de la Brain Awareness Week L’Institut de Neurociències i la CORE de Salut Mental UAB organitzen un cicle de xerrades divulgatives en línia, obertes a tothom: el CERVELLA’T.

Programa:

15/03, 19h (online, idioma: català)

Què passa al meu cervell durant l’embaràs? Com afecta el cicle menstrual a les dones?

Anna Soler i Camila Servin

El cicle menstrual i l’embaràs són esdeveniments crítics que determinen la vida reproductiva de la dona. Cada cicle menstrual prepara el cos de la dona per afrontar un possible embaràs. Més enllà, si finalment té lloc l’embaràs, el cervell de la dona experimentarà canvis substancials que marcaran l’èxit de la maternitat. Quins són aquests canvis i per què són tan importants?

16/03, 19h (online, idioma: català)

Trastorns de conducta i cervell

Dra. Roser Nadal i Dra. Beatriz Molinuevo

Els trastorns de conducta són un grup heterogeni on poden estar alterades la regulació emocional, la cognició social, la valoració dels reforços o les funcions executives, amb alteracions en l’estructura i/o el funcionament de certs circuits cerebrals que impliquen l’escorça prefrontal, l’amígdala o l’estriat ventral. El coneixement d’aquests circuits ajudarà a trencar l’estigma.

17/03, 19h (online, idioma: català)

Autisme: aproximacions cerebrals

Marta Robles

Encara no sabem amb certesa la causa de l’autisme. En un intent d’omplir aquest buit, diferents investigadors han proposat teories com la coneguda «Teoria de la Ment». Tot i això, aquesta teoriava sorgir fa més de 30 anys i només explica símptomes aïllats de l’autisme. En aquesta xerrada us donarem a conèixer les teories actuals en l’autisme i quines implicacions tenen a nivell cerebral.

18/03, 19h (online, idioma: castellà)

¿Heredarán mis hijos y mis nietos mis vivencias estresantes?

Dr. Antonio Armario

En los últimos años se han obtenido pruebas de que las consecuencias del estrés, especialmente si son graves o traumáticas, pueden transmitirse durante varias generaciones posteriores a través de modificaciones epigenéticas (aún poco conocidas) en los genes de los progenitores.

Cal inscripció

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »