Brain Film Fest 2021

18 marzo, 2021 - 20 marzo, 2021
Brain Film Fest 2021
Clúster Salut Mental Catalunya

Els últims 12 mesos han suposat un daltabaix per la nostra salut i, per tant, per la nostra salut mental, tant a escala individual com col·lectiva i global. A mesura que vagin desapareixent els símptomes de la pandèmia vírica, haurem d’aprendre a enfrontar-nos a les seqüeles psíquiques del trauma: es tracta d’un autèntic Brain Crash, un accident del qual amb prou feines comencem a copsar les dimensions.

La quarta edició del festival internacional de cine sobre el cervell que tindrà lloc al del 18 al 20 de març al CCCB, proposa una mirada multidimensional a un Brain Crash, entès no com un sisme irreparable, sinó com una clivella emocional de la que poden brotar la creativitat i la millora personal. Així, el Brain Film Fest se centrarà en la fragilitat del nostre equilibri psicològic, a través de pel·lícules, xerrades i tallers, a més d’altres llargmetratges i curts sobre el fascinant univers del cervell humà.

 

Divendres 19 de març
Transtorns de conducta alimentària

10:30h. FEMMEFille. Documental. Alemania-Francia-Itàlia. 2014. 60′. VOSE. Dirigida per Kiki Allgeier, que no estarà present.
Presenta: Albert Solé, director del festival

11:30h-12:30h. Taula rodona: Imatge i identitat: trastorns de conducta alimentària.
Introducció: Dr. Josep Toro, videoconferència.
Modera: Mònica Artigas
Ponents:
– Dr. Fernando Fernández-Aranda, especialista en Psicología Clínica, catedràtic de la Universitat de Barcelona, i coordinador de la Unidad TCA a l’Hospital Universitario Bellvitge.
– Dra. Pilar Madina Bravo, doctora en Psicología, professora de la Universitat Pompeu Fabra i especialista en l’anàlisi crítica dels mitjans des de la perspectiva de gènere.
Sara Bujalance, psicóloga, directora de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia.

 

Dissabte 20 de març
Salut mental en temps accidentats

10.30h. Renaceres. Documental. España. 2020. 60′. Dirigida per Lucas Figueroa.

11.30h. El periodista Toni Puntí conversarà uns 10 minuts amb Lucas Figueroa sobre com fer cinema en temps de confinament.

11.40-12.45h. Taula rodona: Brain Crash: Salut mental en temps accidentats. La pandèmia ha estat un revès fort per la nostra vida: les renúncies i els nous hàbits obligats per la Covid-19 tenen conseqüències en el benestar emocional, psicològic i social. Què li passa al nostre cervell en aquests temps de canvi i incertesa? Com podem combatre el patiment? Estem davant una pandèmia molt més silenciosa?
Modera: Rosa Badia, periodista de la Cadena Ser.
Ponents:
David Bueno. Director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st. Professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva y del Desenvolupament de la UB.
Emilia Molinero Ruiz. Médica. Servei d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
Josefina Perez Blanco. Psiquiatra. Coordinadora de la Unitat de Psiquiatria Clínica a l’Hospital de Sant Pau.

 

Més informació

 

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »