Jornada trimestral de formació: epilèpsia

Jornada trimestral de formació: epilèpsia

L’Hospital Universitari Institut Pere Mata organitza el dia 22 de febrer una jornada trimestral de formació sobre l’epilèpsia. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 24 enero, 2018

Compartir:

L’epilèpsia és un dels trastorns neurològics crònics més prevalents. Afecta qualsevol grup d’edat. Es pot definir com “una alteració cerebral caracteritzada per la predisposició permanent per generar crisis i per les conseqüències neurobiològiques, cognitives, psicològiques i socials derivades d’aquesta condició”. El diagnòstic d’epilèpsia implica que un pacient pateix crisis epilèptiques no provocades per un estímul agut i que aquestes crisis tendeixen a repetir-se.

En el diagnòstic cal considerar tres nivells:

  1. El tipus de crisis epilèptiques, que poden ser d’inici focal, generalitzat o desconegut.
  2. El tipus d’epilèpsia, que pot ser focal, generalitzada, combinació d’ambdues o no determinada.
  3. Les síndromes epilèptiques, que es refereixen a un espectre de quadres epilèptics definits, en funció de l’etiologia, tipus de crisis, troballes a l’EEG, neuroimatge, tractament i pronòstic. Els continguts d’aquesta jornada consideraran els diferents aspectes del diagnòstic, estudi, tractament, aspectes socials i legals de l’epilèpsia, i també l’ús de fàrmacs antiepilèptics en psiquiatria.

Els objectius són actualitzar coneixements, estar al corrent de les pautes de consens per l’abordatge i tractament d’aquesta patologia i aprofitar a fons l’espai d’intercanvi que s’obri entre els diferents professionals, ponents i assistents

Aquesta activitat és gratuïta i les inscripcions finalitzen el 15 de febrer de 2018. Per inscriure’s, els professionals que treballen al Grup Pere Mata han de seguir el procediment habitual indicant l’opció corresponent. La resta de professionals han d’enviar un correu electrònic a inscripcions@peremata.com, indicant el nom i dos cognoms, professió, lloc de treball i/o servei i correu electrònic de contacte.

+info

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »