Institut Guttmann, nou membre del Clúster Salut Mental Catalunya

Institut Guttmann, nou membre del Clúster Salut Mental Catalunya

El Clúster Salut Mental Catalunya segueix creixent amb la incorporació al seu ecosistema d’un referent internacional en neurorehabilitació com és l’Institut Guttmann.

Actualitat, Socis

Comunicació | 30 mayo, 2021

Compartir:

A partir d’aquest mes de maig, a l’ecosistema del Cúster Salut Mental Cataluya (CSMC) trobem un referent internacional en neurorehabilitació que, definitivament, obre noves oportunitats de col·laboració i aprenentatge entre els diferents agents del clúster.

L’adhesió de l’Institut Guttmann suposa un pas molt important en l’estratègia del clúster d’enfortiment de l’àmbit de les neurociències.

Al mateix temps, també representa un pas decisiu de creixement del CSMC. Amb aquesta incorporació ja són 5 els nous socis del clúster aquest 2021: 3 de base clínica i assistencial (Institut Guttmann, AdSalutem Instituto del Sueño, Badalona Serveis Assistencials) i 2 de base tecnològica (Psicoterapia VR i Broomx).

Alta especialització

L’Institut Guttman és un hospital de referència per al tractament mèdic-quirúrgic i la rehabilitació integral i holística de les persones afectades per una lesió medul·lar, un dany cerebral adquirit o altra discapacitat d’origen neurològic. El seu objectiu principal és fomentar i treballar per a aconseguir la rehabilitació integral de les persones i donar suport continuat als pacients i les seves famílies, així com desenvolupar la recerca i la docència en l’àmbit de la neurociència.

Des del 2019, l’Institut Guttmann compta amb l’Institut de Salut Cerebral i Neurorehabilitació, que té com a objectiu promoure la salut cerebral i el diagnòstic precoç de les malalties neurològiques i psiquiàtriques amb una solució neurorehabilitadora integral i personalitzada en diferents àmbits: el Neurodesenvolupament, l’Ictus i el Dany Cerebral Adquirit, el Parkinson i altres trastorns del moviment, les Emocions i la Conducta, la Memòria, la Fibromialgia i el Dolor Neuropàtic.

En el camp de la Salut Cerebral, el centre treballa en un nou paradigma destinat a millorar els hàbits de vida relacionats amb la salut cerebral, amb l’objectiu endarrerir l’aparició de canvis associats a l’envelliment, minimitzar la simptomatologia de malalties neurològiques i optimitzar la capacitat del cervell per donar resposta a malalties ja diagnosticades.

Tasca d’investigació i docència

Com a Institut Universitari adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la missió de l’Institut Guttmann és el desenvolupament dels aspectes acadèmics, científics i d’investigació en neurociències en general i de la neurorehabilitació i les tecnologies aplicades a l’autonomia personal en particular. La confluència entre l’Hospital Especialitzat i l’Institut Universitari de Neurorehabilitació permet optimitzar la generació i transferència de nous coneixements en aquest àmbit especialitzat de la ciència.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »