La segona edició de la fira HEALTHIO finalitza amb la innovació com a punta de llança del futur de la salut

La segona edició de la fira HEALTHIO finalitza amb la innovació com a punta de llança del futur de la salut

Deu entitats participen al HEALTHIO conjuntament sota la marca Clúster Salut Mental Catalunya La Industrial Week aposta per la innovació i la tecnologia aplicada: els dos grans motors de futur en el sector sanitari Javier Sánchez Pedrera – 16/11/2018 El…

Actualitat, Notícies

Javier Sánchez Pedrera | 16 noviembre, 2018

Compartir:
  • Deu entitats participen al HEALTHIO conjuntament sota la marca Clúster Salut Mental Catalunya
  • La Industrial Week aposta per la innovació i la tecnologia aplicada: els dos grans motors de futur en el sector sanitari
Javier Sánchez Pedrera – 16/11/2018

El Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC) finalitza la segona edició del HEALTHIO, la fira que agrupa en un mateix lloc a professionals de la salut, empreses, institucions, pacients i ciutadans, fent un balanç positiu gràcies a la progressió que està experimentant la fira des de la seva creació. Tot i això, hi ha espai per a la millora i creixement per enfortir un esdeveniment que reuneix a més de 400 ponències i 100 expositors.

Durant els tres dies que està present la fira al pavelló 8 del recinte firal de Montjuic han passat 5.000 visitants aproximadament, xifra rècord que s’espera millorar a la pròxima edició l’any vinent. La aposta d´enguany de Healthio ha estat per la innovació i l’ús de les noves tecnologies com a eina de transformació cap a un sistema sanitari col·lectiu on el ciutadà sigui protagonista. «El pacient ha d’estar en el centre del sistema de salut, formant part també de la presa de decisions» afirma Manel Bacells, Doctor en Medicina y Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Assolir un objectiu tant ambiciós com aquest no seria possible sense l’ajuda de les noves tecnologies i una visió holística. Aquesta és precisament la proposta de valor mostrat pel CSMC a Healhtio amb la representació de Centres Assistencials de referència en el sector com:

• Hermanas Hospitalarias, representades per en aquesta ocasió per col.laboradors de l´Hospital de San Rafael, Clínica de la Mercè, Hospital Sagrat Cor i Benito Menni CASM. Tota una experiència centenària al servei de l´hospitalitat.
Grup CPB: psiquiatria comunitària des de la perspectiva de l´hospital de dia i voluntat de servei públic.
Fundació Orienta amb més de 40 anys al servei de la Salut Mental d´infants i adolescents al Baix Llobregat i
Amalgama l´atenció terapèutica i educativa per a adolescents i joves, en els formats més innovadors per als pacients i les seves famílies varen ser-hi presents.

Solucions tecnològiques com:

– Software de gestió i monitorització de pacients crònics en el seu propi domicili. (Clickdoctors)
– Aparells de monitorització per a pacients de Parkinson. (Sense4Care)
– Software de detecció de l’espectre autista i TDH. (Braingaze)
– Solucions de sofware en Farmacogenètica (Eugenòmic)

I aproximacions a la bona Salut Mental des de la innovació en formació per a les organitzacions (WHI Institute) com el recull en clau col·laborativa de les bones pràctiques sanitàries que proposa la recent creada Fundació SCIOHealth.

En tots ells, la innovació, la recerca, la transversalitat i la col·laboració són les claus de l´èxit per assolir els reptes del sector i donar respostes empresarials als usuaris.

Àgores vs Itineraris

Tot i l’èxit d’aquest any, la fira continua immersa en un procés de creixement dins el qual hi ha espais de millora. Des del Clúster Salut Mental Catalunya fem una valoració de les llums i ombres segons l’opinió dels nostres socis que van participar d’aquesta darrera edició del HEALTHIO 2018:

Les àgores i els panels van ser sens dubte un dels punts forts del HEALTHIO 2018. Tres dies, quatre zones i més de 200 àgores: un èxit de l’organització. Durant la fira, les àgores van gaudir d’una excepcional afluència de gent. Una oportunitat clau per donar a conèixer negocis i projectes i debatre alhora sobre aspectes fonamentals en l’actualitat de la salut.

Malgrat que la proposta dels itineraris es novedosa, i aporta al visitant una visió ràpida i personalitzada dels temes que més l´interessen: Salut Mental, Diabetes, Oncologia… aquesta no està prou desenvolupada per l´organització. Caldria una millor difusió i desplegament d´aquesta eina per tal que tant els expositors com els visitants en poguessin treure més benefici, alhora que ajudaria a potenciar el nombre de visitants tant professionals com pacients.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »