‘Genètica i neurociències’, tema central del quart número de la revista Brain

‘Genètica i neurociències’, tema central del quart número de la revista Brain

Presentem la quarta edició de Brain, la revista editada pel Clúster Salut Mental Catalunya, que conté un monogràfic amb articles sobre tendències en investigació i clínica relacionades amb estudis genètics i salut mental.

Notícies

Comunicació | 29 septiembre, 2020

Compartir:

La complexitat de la salut mental i dels seus múltiples abordatges (clínic, mèdic, social, terapèutic…) es fa palesa en el quart número de la revista Brain, amb el títol Genètica i neurociències. Tendències en investigació i clínica. El monogràfic vol aproximar els darrers desenvolupaments de la genètica en el camp del sistema nerviós a través de diversos articles de persones expertes. Tots i cadascun dels continguts tenen un interès especial per a uns i altres professionals del nostre sector (psicòlegs, metges especialistes, personal d’assistència, serveis socials…) i posen de manifest tot el coneixement que s’aglutina dins l’ecosistema del Clúster Salut Mental Catalunya.

Què hi trobem a Brain #4?

Obre aquest número de la revista un article introductori sobre Genètica i Salut Mental signat per Elisabet Vilella, de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i la Universitat Rovira i Virgili. Té un glossari de termes des dels més bàsics fins als més avançats que apareixen després en altres articles.

Tot seguit, trobem articles que expliquen les principals línies d’investigació actuals en genética, agrupades en quatre blocs: FIDMAG – Germanes Hospitalàries Research Foundation, l’Institut Pere Mata i els Grups de Recerca associats a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Barcelona.

A continuació quatre articles reflexionen sobre la genètica en la recerca i detallen els avenços en la recerca i la seva aplicació clínica potencial. Els articles són:

Finalment, la revista inclou un parell d’articles orientats a dues de les disciplines on la genètica està ja contribuint a la clínica actual: l’anàlisi genètica i el desenvolupament de fàrmacs, escrits per Marina Riera, genetista i fundadora d’ADN Institut, i Carlos Buesa, Conseller Delegat d’Oryzon.

Llegeix el monogràfic de Brain #4 aquí.

Compartir:
Cluster catalonia
Acció
Xarxa TECSAM
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »