Gairebé 700 artistes participen en el Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán

Gairebé 700 artistes participen en el Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán

Aquest divendres 16 de juny es farà entrega dels guardons a les 12.30 h al CaixaFòrum. Assistiran el president del Clúster, Dr. Pere Bonet, i el conseller de Salut, Toni Comín.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 15 junio, 2017

Compartir:

El pròxim divendres 16 de juny a les 12.30h tindrà lloc a l’auditori del CaixaForum de Barcelona l’entrega de guardons de la XIX edició del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán, que  organitza la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, conjuntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya.

L’objectiu del certamen, on enguany han participat un total de 694 artistes usuaris dels serveis de salut mental de Catalunya, és millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i estimular la participació activa en el seu propi procés a través de l’art com a mitjà d’expressió. Paral·lelament, també té com a finalitat normalitzar els problemes de salut mental i sensibilitzar a la societat vers aquests trastorns.

El jurat del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán està constituït per personalitats reconegudes en el món de l’art i compta novament com directors de la comissió artística amb Fernando Amat, exdirector de la botiga Vinçon i creador de la sala homònima d’exposicions d’art i disseny, i America Sánchez, dissenyador gràfic, fotògraf i dibuixant argentí que pren el nom artístic en homenatge a la seva mare.

L’edició d’aquest any ha girat al voltant del concepte “Vehicles”. Es lliuraran tres premis dotats amb 500 euros cadascun, i 10 accèssits.

En el decurs de l’acte de lliurament dels guardons s’oferirà una actuació de flamenc per presentar el primer curs de flamenc impulsat conjuntament per CPB Serveis Salut Mental i Casa Candela, adreçat a persones amb problemes de salut mental.

L’art brut forma part d’un dels programes de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials per la inserció d’artistes amb problemes de salut mental i compta amb el Museu d’Art Brut (mAB) i diverses exposicions arreu del país per facilitar l’intercanvi, la difusió i el desenvolupament artístic del seu potencial.

Les obres d’art brut mostren la fantasia de les persones amb problemes de salut mental que no tenen formació en belles arts i, per tant, poden saltar-se totes les normes acadèmiques.

L’Art Brut Catalunya és una aliança entre la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, la Federació Salut Mental Catalunya i Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, que té com a finalitat promocionar l’art entre les persones amb problemes de salut mental i, alhora, lluitar a favor de la seva normalització i inclusió dins la societat.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »