Experts en Sanitat defensen la col·laboració público-privada en benefici de l’eficiència

Experts en Sanitat defensen la col·laboració público-privada en benefici de l’eficiència

Un nodrit grup d’experts en l’àmbit de la salut i la ciència ha coincidit en la necessitat d’una major col·laboració entre entitats público-privades en un debat organitzat per BCN Content Factory al Palau de Marianao de Sant Boi de Llobregat.

Actualitat, Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 21 diciembre, 2015

Compartir:

Joan Orrit, president del Clúster de Salut Mental de Catalunya i director gerent de l’Hospital Benito Menni, ha assenyalat que la titularitat jurídica no és tan important com que “tot allò que fa una institució sigui de manera eficient per tal d’aconseguir millors resultats en salut”. El científic i director del programa de Epigenètica de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge, Manel Esteller, també ha defensat un model mixte amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i ha destacat que tots els implicats “hem de ser generosos”. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Sant Boi, Salut González, ha explicat com resulta imprescindible cultivar una cultura de col·laborar i compartir davant aquells que defensen la visió més competitiva i pròpia del màrqueting.

També ha hagut consens a l’hora de destacar la importància de la prevenció. Orrit ha sostingut que no s’ha valorat només la tasca assistencial amb malalts mentals, sinó també les fundacions que realitzen investigacions capdavanteres en aquest tema. El president del Clúster ha considerat que ha arribat el moment de deixar de veure la prevenció como una despesa per entendre-la com una inversió amb una visió global. Per altra banda, Salut González ha manifestat que les competències dels ajuntaments en sanitat són escasses però que poden fer molt més en materia de prevenció, fet que permetrà “estalviar recursos en l’àmbit assistencial”.

Mecenatge sense llei

El científic Manel Esteller ha reconegut la importància de la promulgació d’una llei de mecenatge. Tot i això, s’ha mostrar pessimista: “Els governants sempre han estat resistents a les lleis de mecenatge perquè la recaptació seria menor”.

Tots els presents a l’acte han coincidit en què la crisi ha obligat a realitzar ajustaments però l’impacte s’ha vist reduït gràcies a l’esforç dels professionals de la salut. Ja per últim, han animat a societat i mitjans de comunicació a tractar les malalties amb naturalitat sense crear alarmes ni tabús innecessaris. En aquest aspecte, Orrit i González han lloat l’actitud dels ciutadans de Sant Boi, que han acollit als malalts mentals des de mitjans del segle XIX.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »