Silver Economy. Tendències i oportunitats a Europa


Carregant mapa...

Data/Hora
Date(s) - 11/04/2018
9:00 am - 11:00 am

Ubicació
Acció

Categorías


Actualment, més del 17% de la població mundial és major de 55 anys i a l’any 2050 passarà a ser al voltant del 25%. En aquest context, l’auge del sector de la Silver Economy genera una sèrie d’oportunitats de creixement econòmic derivades dels canvis d’hàbits d’aquest segment de la població.

En aquest taller t’informarem de la situació actual del sector a Catalunya i com pots internacionalitzar els teus projectes cap a la població silver europea. Donat l’envelliment generalitzat de la societat i l’increment del poder adquisitiu de la població major de 55 anys, s’han obert nínxols de negoci fins ara poc explotats. D’una banda, els adults d’avui en dia són menys conservadors que els seus predecessors, no volen adoptar una actitud passiva cap a l’envelliment i intenten mantenir-se joves, saludables i enèrgics. De l’altra banda, les empreses responen a les necessitats de la població silver creant nous productes o adaptant-los, oferint una major personalització i ajustant-se a nous requeriments.

Aquest taller està inclòs dins del programa dels International Business Days – Focus Europa d’ACCIÓ, que tindran lloc del 9 al 13 d’abril a Barcelona, Lleida, Manresa, Tarragona i Tortosa. A través de tallers i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Inscripció

Donar a conèixer com està estructurat l’ecosistema de la Silver Economy a Catalunya i explicar les tendències, les iniciatives i les oportunitats que genera tant a Catalunya com a altres mercats europeus.

Una empresa, una entitat o un centre tecnològic que treballi en projectes relacionats amb l’envelliment de la població i desenvolupi projectes i productes per a aquest segment de població.

08.45 h Acreditacions
09.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
Leyre Alfonso, consultora d’estratègia internacional – salut i ciències de la vida
09.10 h El Sector de la Silver Economy a Catalunya
Giulia Diamante, cap d’anàlisi i detecció d’oportunitats sectorials
09.25 h Presentació d’un cas empresarial/investigació en Silver Economy
Joan Cabestany, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya
09.40 h Tendències i oportunitats a Europa
Christophe Arnoul, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Paris

Susanne Neumann, directora trade de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Berlín

Oscar Martí, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Londres

Irmelin Ipsen, directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Copenhaguen

10.40 h Precs i preguntes