Disseny i recerca per a la salut


09/06/2017 @ 10:00 am - 12:30 pm -

Aquesta jornada, que comptarà amb la participació de Jessica Fernández, Jonathan Duckworth i Oriol Ventura, entre altres, valorarà la recerca en disseny com a disciplina clau a l’hora d’innovar en el camp de la salut, un sector en el qual Catalunya destaca.

Carregant mapa...

Data/Hora
Date(s) - 09/06/2017
10:00 am - 12:30 pm

Ubicació
Disseny Hub Barcelona

Categorías


El Clúster Disseny impulsa divendres dia 9 de juny una jornada en el marc de la Barcelona Design Week sobre DISSENY I RECERCA PER A LA SALUT.
Aquesta sessió vol promoure com la recerca en disseny pot generar innovació en el camp de la salut.
Catalunya, referent en recerca en el camp de la salut, pot arribar també a ser referent en recerca en disseny, una disciplina amb relatiu poc recorregut al nostre país, però que pot contribuir enormement a l’hora de generar innovació en aquest camp.

Presentaran la seva recerca els següents investigadors:
– Dr. Jonathan Duchworth (RMIT), sobre dos projectes que han generat aplicacions interactives per a la rehabilitació de danys cerebrals.
– Dr. Oriol Ventura (Eina), que presentarà la seva recerca sobre la generació d’un model d’espai no assistencial i la seva implantació en l’Espai Famílies, un concepte pioner desenvolupat dins del departament de Planificació i Experiència del pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
– Doctorand Jessica Fernández (Elisava), que parlarà de les possibilitats de materials disruptius com ara el grafè i les seves aplicacions en el camp de la salut.

Després de les 3 ponències, hi haurà una taula rodona dinamitzada pel Dr. Jaume Pérez Payarols, director d’innovació de Sant Joan de Déu. La taula tractarà de com el disseny, juntament amb altres disciplines com ara el business i perfils tecnològics, poden ajudar a “aterrar” la tecnologia més disruptiva, en aquest cas, del CERN, l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear a Ginebra (Suïssa), que va generar tecnologies tals com el web o l’acceleració de partícules, molt utilitzada en dispositius de diagnosi per imatge a l’àmbit de la salut.

Podeu veure més detalls de la jornada i inscriure-us a aquest link