Engeguem el programa Valor Compartit, per a organitzacions més sostenibles i competitives

Engeguem el programa Valor Compartit, per a organitzacions més sostenibles i competitives

El programa, finançat per Acció, ja s’ha posat en marxa, i continuarà desenvolupant-se en el transcurs d’aquest any, amb una sèrie de tallers de capacitació i consultoria especialitzada. Les organitzacions que hi participin podran aconseguir millores socials, mediambientals i laborals, així com identificar noves oportunitats de negoci.

Projectes, Socis

Comunicació | 14 julio, 2021

Compartir:

El passat 7 de juliol va tenir lloc la sessió de llançament de ‘Valor Compartit’, el programa per iniciar la transició de les organitzacions cap a models més sostenibles. El Clúster Salut Mental Catalunya, conjuntament amb CataloniaBio & HealthTech i ACCIÓ, impulsen aquest programa amb la col·laboració de l’equip de Roots for Sustainability (R4S), agencia especialitzada en estratègia de sostenibilitat i valor compartit.

Aquesta primera sessió informativa va comptar amb la participació de 51 assistents, tots ells socis i/o representants d’entitats que volen millorar la seva competitivitat als àmbits social, econòmic i mediambiental.

De la mà de la consultora R4S, es va explicar als participants tots els detalls del projecte: els objectius, la metodologia B-Corp, (certificació alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible-ODS), l’estructura i el calendari de treball, tot incidint en els beneficis del programa.

Pròxims tallers

Els pròxims mesos es duran a terme una sèrie de tallers de capacitació per aprendre a identificar oportunitats de valor compartit entre les empreses participants. També per aprendre a dur a terme el diagnòstic de cada empresa en matèria de sostenibilitat i l’aplicació de possibles millores en els resultats econòmics, socials i mediambientals en base a la metodologia B Corp.

  • Taller 1 – Identificació d’oportunitats de negoci de valor compartit econòmic, social i mediambiental (30 de setembre)
    Obert a totes les empreses del sector
  • Taller 2 – Capacitació en eines de mesura B Corp (14 d’octubre)
    Exclusiu per als socis
  • Taller 3 – Acompanyament en la mesura i la millora dels resultats (2 de desembre)
    Exclusiu per als socis

Durant tot el procés, les empreses participants comptaran amb un acompanyament a mida per tal d’aconseguir aquesta transformació estratègica. No es tracta només d’un treball de capacitació, sinó també de donar suport global en l’acompliment de les eines de B-Corp, seguiment i elaboració de recomanacions de millora i, per últim, identificar resultats i propers passos.

Inscripció oberta

Des del CSMC i CataloniaBio & HealthTech us animem a participar en totes les etapes del programa que, de moment, es contempla en modalitat virtual. La inscripció és gratuïta per a tots els socis dels dos clústers, mentre que els no socis tindran dret a participar en la primera part del projecte amb un petit cost.

La inscripció ja està oberta i les places són limitades!

Compartir:
Cluster catalonia
Acció
Xarxa TECSAM
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »