Emma Watch, el rellotge que permet tornar a escriure a les persones amb Parkinson


parkinsons-gadget

Es tracta d’un wearable desenvolupat per Microsoft i que permet tornar a escriure i dibuixar a persones que pateixen Parkinson.

Emma Watch ajudarà a tornar a escriure els que pateixen del mal de Parkinson. Neix de la investigació de Haiya Zhang a la seu de Microsoft Research a Cambridge. L’Emma Watch vibra amb uns motors integrats sobre el canell de la persona portadora.

Com a part del programa de la BBC The Big Life Fix, Zhang va ser reclutada per ajudar a la directora creativa Emma Lawton amb el seu cas de Parkinson, una malaltia que fa difícil escriure o dibuixar. Haiyan va pensar que un SmartWatch podria ajudar a restablir el control de Lawton sobre les mans. Ella va teoritzar que un dispositiu lligat al canell compost de diverses cèl·lules vibratòries sensibles podria proporcionar l’estabilitat que Lawton havia començat a perdre.

Així, segons Zhang, la polsera és capaç de desviar l’atenció del cervell, distraient-cap a les vibracions de la polsera i deixant el focus de controlar els tremolors de la mà. La investigadora creu que hi ha una guerra interna en què d’una banda el cervell vol controlar el moviment i aturar, i una altra vull moure-la. La força de les vibracions substitueix la sensació de moviment per la d’estabilitat, i encara que els tremolors continuen presents, el cervell creu tenir-lo sota control i els redueix, permetent més llibertats al portador.

Emma Watch pot suposar, sens dubte, un abans i un després en persones que pateixen Parkinson, tant en aquelles que ho necessiten per al dia a dia com per a les que l’utilitzin a la feina, com és el cas de Lawton.