El Projecte Tractor comença a rodar

El Projecte Tractor comença a rodar

Arrenca la primera de les sessions del Projecte Tractor, una iniciativa interclúster organitzada pel Clúster Salut Mental Catalunya i el Health Tech Cluster, un estudi d’ampliació de coneixement tècnic que ha comptat amb la presència de més de 30 empreses i institucions del sector de les tecnologies aplicades a la Salut Mental i l’anàlisi de dades.

Actualitat, Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 5 febrero, 2016

Compartir:

Durant la sessió es va posar de manifest la rellevància de les malalties mentals en les societats avançades i la manca d’eines que permetin analitzar grans conjunts de dades per entendre millor el comportament del cervell humà. Aquests fets evidencien que hi ha un entorn amb oportunitats per a la investigació, el desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies lligades a les tècniques amb més ús dins el sector.

La Doctora Susanna Ochoa, de la Unitat de Recerca del Parc Sanitari Sant Joan De Déu, va donar el tret de sortida a la jornada parlant dels procediments i els reptes en Salut Mental. Aquesta trobada interclúster va servir per donar a conèixer diferents projectes de l’àmbit de les Tecnologies de la Salut i va comptar amb la participació d’Ulises Cortés, coordinador de Salut Mental de l’UPC; Dani Tost, directora de CREB-UPC i cap de la divisió d’informàtica Gràfica CREB-UPC; Joan Ramos, de la divisió d’Instrumentació i Bioenginyeria CREB-UPC; Anna Puig-Centelles, de Starlab; Guillem Mitjà, de Neuroelectrics; Pedro Alvarez, CEO de OSM i Adrià García-Font, de TIC Salut. Tots ells van exposar els seus projectes i es van generar una sèrie de debats entorn als reptes clínics i tecnològics del sector de la Salut Mental. Precisament, l’objectiu de les diferents sessions programades del Projecte Tractor conviden als assistents a participar i aportar les seves reflexions per tal de generar un estudi de coneixement tècnic.

Les dues següents sessions tindran lloc el proper mes de març i de maig.

 

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »