El Palau de Marianao acull la presentació de la gestió d’habitatges per a persones amb problemes de salut mental

El Palau de Marianao acull la presentació de la gestió d’habitatges per a persones amb problemes de salut mental

La iniciativa compta amb el suport del Clúster Salut Mental Catalunya.

Actualitat, Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 27 septiembre, 2017

Compartir:

El Palau de Marianao va acollir, el darrer divendres 22 de setembre, la presentació del programa per a la provisió i gestió d’habitatges per a entitats del tercer sector social, dedicades a persones amb problemes de salut mental a la comarca del Baix Llobregat.

El programa és fruit de l’acord de col·laboració entre diverses entitats socials i compta amb l’impuls del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i de les entitats del Grup impulsor de Salut Mental del Baix Llobregat.

La iniciativa compta amb el suport del Clúster Salut Mental Catalunya, de Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental i el Programa d’Ajuts per a Habitatges a la inclusió social, de l’Obra Social de La Caixa.

Els objectius d’aquest programa són:

  • Aconseguir pisos de lloguer a preus assequibles i assegurar-ne l’ús i en bona convivència amb la col·lectivitat.
  • Allotjar en aquests pisos persones amb fragilitat mental, de manera autònoma, individual o compartida.
  • Fer el seguiment social d’aquestes persones amb la màxima autonomia residencial.
  • Ajudar aquestes persones en els seus processos d’inserció laboral, sempre que sigui possible, i en la seva inserció comunitària amb l’entorn social.
  • Establir estratègies de treball cooperatiu i en xarxa interinstitucional entre els agents i les institucions públiques i d’iniciativa social del territori.
  • Afavorir el treball en xarxa, coordinat entre l’administració pública, les entitats socials i els centres sanitaris de la comarca.

Durant la presentació van intervenir: Carme Trilla, presidenta de la Fundació privada Hàbitat3 Tercer Sector Social; Josep Torrico, director de la Fundació Marianao; Francesc Vilà, director sociosanitari de la Fundació Cassià Just, i Salut González, regidora de Serveis socials i Salut comunitària de l’Ajuntament de Sant Boi.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »