El futur del sector residencial: demanda sostinguda i creixement de les plantilles

El futur del sector residencial: demanda sostinguda i creixement de les plantilles

El passat 1 de juny, el diari PlantaDoce publicava una notícia sobre la reinvenció de la indústria residencial postcovid. Des del Clúster Salut Mental de Catalunya parlem amb la consultora Habemus sobre els canvis a la indústria.

Actualitat, Notícies

Marta Sánchez Bret | 10 junio, 2020

Compartir:
Increment de les plantilles als centres residencials

En l’article de PlantaDoce s’apunta que el sector es s’està reformulant creant espais més segurs amb noves dinàmiques residencials, que la demanda es mantindrà a la que hi havia abans de la crisi sanitària i, entre d’altres, també pronostica que l’augment de les plantilles serà de més del 15%.

L’article indica que la possibilitat de rebrots i la necessitat de crear espais més segurs fa necessari un increment dels efectius humans als centres residencials. Però un cop superada la urgència sanitària, realment es confirma aquesta tendència de creixement en la fase postcovid?

Per conèixer de primera mà fins a quin punt s’ha pogut constatar ja aquest increment, des del Clúster Salut Mental de Catalunya hem parlat amb la consultora de selecció de professionals de l’àmbit de la salut, Habemus.

Eduard Terrades, director general d’Habemus, explica que en plena crisi va créixer la contratació. Com a consultora de selecció de personal van fer un esforç molt gran per poder donar resposta als centres que necessitaven cobrir vacants i llocs de treball dels treballadors i treballadores que estaven de baixa. De fet, davant la situació d’emergència, van col·laborar amb seleccions gratuïtes de personal per a residències que ho necessitaven.

‘A l’actualitat, des d’Habemus hem constatat que tot i deixar enrera aquestes setmanes d’excepcionalitat, la tendència de contratació és superior que abans de la covid-19. De fet, la demanda de professionals de la nostra borsa d’ocupació ha augmentat al voltant d’un 10%. En el nostre cas sobretot, es tracta de candidats per a places d’auxiliars de geriatria i infermeria’ confirma Terrades.

L’article de PlantaDoce apunta un increment de la contratació total, no només de personal sanitari, encara més alt: per sobre del 15%.

Podeu llegir l’article sencer sobre la reformulació del sector residencial aquí.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »