El CSMC participa al simposi llatinoamericà de Neurociències i Benestar de la Fundació INECO

El CSMC participa al simposi llatinoamericà de Neurociències i Benestar de la Fundació INECO

El passat 28 d’octubre, el Clúster Salut Mental Catalunya va participar amb un estand virtual al primer Simposi virtual Internacional de Neurociències i Benestar que va organitzar la Fundació INECO des d’Argentina, un esdeveniment obert a tota la comunitat al voltant del món, amb més de 17.000 persones inscrites.

Internacional, Notícies, Socis

Comunicació | 31 octubre, 2020

Compartir:

Prendre part en el primer Simposi virtual Internacional de Neurociències i Benestar, que va organitzar la Fundació INECO des de l’Argentina el passat 28 d’octubre, ha estat una excel·lent oportunitat pel Clúster per conèixer d’aprop tota la massa crítica del sector en especial a l’Amèrica Llatina, però també d’arreu del món.

Tot i que la trobada s’organitza des de 2007 i s’ha consolidat com un dels esdeveniments de neurociències més importants de la regió, enguany, la Fundació INECO, en col·laboració amb el Banc Interamericà de Desenvolupament, han internacionalitzat encara més la cita gràcies al seu format virtual.

En aquesta primera edició virtual, el simposi va comptar amb destacats experts internacionals d’una gran varietat de disciplines, que van exposar les claus per a la construcció personal i social del benestar en diferents àmbits i moments de la vida, però sobretot, per transitar l’actual crisi mundial per la covid-19. Podeu trobar tots els continguts de l’esdeveniment aquí.

L’estand virtual del Clúster

Des de l’estand virtual del Clúster vàrem poder donar a conèixer a les persones assistents les principals línies d’actuació del Clúster Salut Mental Catalunya i els projectes que s’estan treballant amb els nostres socis. Entre d’altres, també ens va permetre presentar la revista Brain i els seus continguts.

Finalment, l’equip del Clúster també va poder assistir a les ponències de l’esdeveniment que, sense cap dubte, ens va aportar contingut de gran interès i inspiració per seguir treballant en pro de la salut mmental, tant important per garantir el benestar de la societat en especial en temps difícils com els que vivim a l’actualitat.

Ponències destacades

Després d’una introducció del reconegut neuròleg Facundo Manes, president de la Fundació Ineco, es va donar pas a diferents líders mundials en diverses àrees com sociologia, medicina, psicologia, neurociències, antropologia, musicologia, entre d’altres, que van realitzar un intercanvi interdisciplinari molt interessant i novedós per abordar aquesta necessitat global.

«El benestar en gran part es construeix. Però, ¿Com ho aconseguim? » va començar dissertant el Dr. Manes, assenyalant diferents eines de salut mental com l’establiment de metes, el treball de l’auto acceptació, el reconeixement de les emocions negatives o el gaudi dels esdeveniments positius. Finalment la seva intervenció va conclure amb la següent reflexió: «sortirem més resilients i enfortits d’aquesta pandèmia. Això s’ha vist en crisis anteriors i, tot i que hi ha moltes coses que no estan sota el nostre control, sí podem trobar més benestar amb actituds cooperatives prosocials que poden treure’ns del pessimisme imperant. «

En aquesta línia, van avançar els panells amb reconegudes personalitats com el Dr. Renato Oliveira de Souza, Cap de la Unitat de Salut Mental per la Regió de l’Organització Panamericana de la Salut (OPS); la Dra. Florència López Bo, economista líder a la Divisió de Protecció Social i Salut del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID); el Dr Richard Davinson, Professor, investigador i fundador del Center for Healthy Minds de la Universitat de Wisconsin Madison; Abigail Marsh, Professora de Psicologia, Neurociències, i Ciències Cognitives en Universitat de Georgetown; Carol Graham, Investigadora en Brookings Institution i professora de la Universitat de Maryland i Carmelo Vázquez, Catedràtic de Psicopatologia a la Universitat Complutense de Madrid, entre molts altres professionals notables.

La iniciativa de Fundació INECO i el BID va desenvolupar diverses temàtiques d’interès com l’activitat física i el cervell, l’envelliment actiu, el paper de les noves tecnologies, els traumes i la resiliència; els recursos humans (RRHH) i el benestar a la feina, entre d’altres. Cada tòpic va ser reinterpretat en el marc de la realitat que ens interpel·la i els efectes que la mateixa ha provocat en la nostra salut mental i funcionament cerebral.

Institucions col·laboradores

El Simposi va comptar també amb l’acompanyament de reconegudes institucions com Pan American Energy; Companyia General de Combustibles; AR Partners; Movistar; BBVA Francès; Banc de Valors; Grup Insud; Laboratori Elea Phoenix; Glaxo; Govern de la Ciutat de Buenos Aires, Pro Pymes; Findel (Fundació Internacional per al desenvolupament local); General Motors; Borsa de comerç de Buenos Aires; i el suport i la col·laboració de Infobae; COPRAD (Corporació professional Alzheimer i altres demències); Intramed; TEC audiovisual; Institut de Neurociències Fundació Favaloro; Universitat Favaloro; FAMAQUI (facultas Mario Quintana);  la Universitat Catòlica de l’Uruguai i nosaltres, el Clúster de Salut Mental de Catalunya.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »