El CSMC celebra una jornada participativa en el marc de la internacionalització


sessio-internacional-csmc

El 17 de maig de 2017 el Clúster Salut Mental Catalunya va organitzar una sessió participativa d’internacionalització, on van assistir membres de l’Universitätsklinik Essen, investigadors de la UPC i representants de l’Hospital Vall d’Hebron I DEL Consorci Sanitari de Terrassa.

Marta Sánchez Bret, clúster mànager del CSMC, va donar la benvinguda als assistents i va presentar la missió i la visió de la institució a tots els assistents. Seguidament, el Dr. Lorenzo Brualla, convidat de la Universitätsklinik Essen, va explicar el funcionament del sistema sanitari alemany, concretament a la regió de Westfalia i a l’Hospital d’Essen. El Dr. Brualla va deixar la porta oberta a futures opcions de col·laboració amb el Clúster i va convidar a l’entitat a fer la missió inversa a Essen. Per la seva banda, els representants de l’Hospital Vall d’Hebron i del Consorci Sanitari de Terrassa van tractar els reptes que presenten en un futur pròxim i que caldrà resoldre.

Posteriorment, diversos investigadors de la UPC van exposar els possibles projectes a treballar de forma conjunta. Cecilio Angulo, membre del Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial. GREC – Grup de Recerca en Enginyeria del Coneixement,  Ha destacat com a treballs interessants: l’autisme infantil i síndromes relacionades, el tractament de l’ansietat de malalts hospitalitzats i els familiars, i l’alzheimer en persones grans.

Alícia Casals, Joan Aranda i Antonio Benito Martínez – del Grup GRINS- Robòtica intel·ligent i Sistemes han remarcat que podem treballar conjuntament àmbits d’aplicació clínica en l’entorn de salut mental.

Marga Cabrera, professora del departament de Teoria del Senyal i Comunicacions, ha manifestat que están treballan conjuntament amb un grup d’investigació de l’IMIM (Institut de l’Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) en temes d’aplicació de xarxes neuronals a detecció de malalties mentals.