El CSMC celebra una jornada participativa en el marc de la internacionalització

El CSMC celebra una jornada participativa en el marc de la internacionalització

El 17 de maig de 2017 el Clúster Salut Mental Catalunya va organitzar una sessió participativa d’internacionalització, on van assistir membres de l’Universitätsklinik Essen, investigadors de la UPC i representants de l’Hospital Vall d’Hebron I DEL Consorci Sanitari de Terrassa.

Empreses, Notícies

Maria Jose Martin | 29 mayo, 2017

Compartir:

Marta Sánchez Bret, clúster mànager del CSMC, va donar la benvinguda als assistents i va presentar la missió i la visió de la institució a tots els assistents. Seguidament, el Dr. Lorenzo Brualla, convidat de la Universitätsklinik Essen, va explicar el funcionament del sistema sanitari alemany, concretament a la regió de Westfalia i a l’Hospital d’Essen. El Dr. Brualla va deixar la porta oberta a futures opcions de col·laboració amb el Clúster i va convidar a l’entitat a fer la missió inversa a Essen. Per la seva banda, els representants de l’Hospital Vall d’Hebron i del Consorci Sanitari de Terrassa van tractar els reptes que presenten en un futur pròxim i que caldrà resoldre.

Posteriorment, diversos investigadors de la UPC van exposar els possibles projectes a treballar de forma conjunta. Cecilio Angulo, membre del Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial. GREC – Grup de Recerca en Enginyeria del Coneixement,  Ha destacat com a treballs interessants: l’autisme infantil i síndromes relacionades, el tractament de l’ansietat de malalts hospitalitzats i els familiars, i l’alzheimer en persones grans.

Alícia Casals, Joan Aranda i Antonio Benito Martínez – del Grup GRINS- Robòtica intel·ligent i Sistemes han remarcat que podem treballar conjuntament àmbits d’aplicació clínica en l’entorn de salut mental.

Marga Cabrera, professora del departament de Teoria del Senyal i Comunicacions, ha manifestat que están treballan conjuntament amb un grup d’investigació de l’IMIM (Institut de l’Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) en temes d’aplicació de xarxes neuronals a detecció de malalties mentals.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »