El Clúster de Salut Mental de Catalunya celebra la tercera sessió del Projecte Tractor

El Clúster de Salut Mental de Catalunya celebra la tercera sessió del Projecte Tractor

El Palau de Marianao de Sant Boi de Llobregat ha acollit el 19 de maig la tercera sessió de treball interclúster del Projecte Tractor, organitzada conjuntament pel Clúster de Salut Mental de Catalunya i el HealthTech Clúster amb el suport d’ACCIÓ.

Actualitat, Notícies

Maria Jose Martin | 20 mayo, 2016

Compartir:
CSMC

L’objectiu d’aquesta jornada, molt dinàmica i eminentment pràctica, ha estat la creació de nous projectes sorgits de la interacció entre els diferents assistents, tant de l’ecosistema de la salut mental com del sector TIC. Marta Sánchez Bret, Clúster Mànager del Clúster de Salut Mental de Catalunya, i Manel Pretel, Clúster Mànager del HealthTech Clúster, han estat els dinamitzadors de la trobada.

L’acte s’ha dividit en dos blocs per afavorir les sinergies entre els participants. En el primer torn hi ha intervingut Neus Barrantes, de la Fundació Sant Pere Claver; Joan Ros, de l’empresa Amplifon; i el Doctor Cárdenas en representació de la Fundació Orienta. Cadascun d’aquests professionals ha presentant molt breument, en tot just cinc minuts, el seu repte tecnològic en l’àmbit de la salut mental. Cárdenas ha donat a conèixer el projecte Prevenció del síndrome metabòlic en l’obesitat infantil; Barrantes, l’Avaluació i intervenció ecològica momentània com a eina complementària d’avaluació, diagnosi i tractament en la vida real; i finalment, Ros ha exposat el repte envers l’Estudi sobre la pèrdua d’audició, capacitat cognitiva, demència i salut mental.

Tot seguit, s’han format els grups de treball de cada repte, que han posat sobre la taula diferents punts de vista, idees i instruments per tirar endavant els respectius projectes.

En el segon torn els reptes exposats han estat Aplicació informàtica d’autogestió de conductes i emocions en crisi, a càrrec de Lidia Ugas, de l’Hospital Benito Menni; i Desenvolupament d’un dispositiu diagnòstic de nivells de fàrmacs amb kits de tires reactives, exposat per Jordi Gonzàlez, de les Germanes Hospitalàries de Sant Boi.

La jornada ha finalitzat, com en el primer torn, amb la reunió de cada grup de treball.

La tercera sessió del Projecte Tractor ha constatat la innovació i la transversalitat dels projectes presentats mitjançant l’ús de les tecnologies. Tanmateix, ha donat visibilitat al rellevant nivell d’excel·lència de cada proposta.

Properament es convocaran noves sessions de treball per als grups que hi tinguin interès.

Projecte Tractor

III Projecte Tractor

Compartir:

CONTACTA
Clúster Salut Mental de Catalunya
Pg. del President Josep Tarradellas, 25
08030 Sant Boi de Llobregat
 93 630 26 53
 secretariat@clustersalutmental.com

Vols estar al dia del sector de la Salut Mental i les Neurociències?

SEGUEIX-NOS

@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »