El Clúster assisteix a l’AgeingFit 2021, un referent en innovació en el sector de l’envelliment saludable

El Clúster assisteix a l’AgeingFit 2021, un referent en innovació en el sector de l’envelliment saludable

Convidat pel seu partner Eurasanté, el Clúster Salut Mental Catalunya va assistir, acompanyat per un grup de socis membres, a la convenció empresarial AgeingFit 2021, una oportunitat per conèixer noves iniciatives i projectes en el camp de la Silver Economy.

Internacional, Jornades, Projectes, Socis

Comunicació | 23 febrero, 2021

Compartir:

La Silver Economy, que va néixer a França al 2012 amb l’objectiu de fer front al repte demogràfic de creixement i envelliment de la població mundial en els pròxims anys, en un principi contemplava els sectors d’activitat de la salut, la cura de la llar, la millora de la llar i els serveis personals. A l’actualitat però, inclou també altres àmbits com el de les TIC, la IA o el turisme.

Amb l’objectiu de reunir els diferents actors d’aquest sector i impulsar projectes entre ells, Eurasanté, FRANCE SILVER Eco, Eurobiomed han impulsat la creació d’AgeingFit, una reunió anual dedicada a la innovació a la Silver Economy.

Enguany el CSMC ha estat convidat per assistir a la trobada que va tenir lloc del 25 al 28 del passat mes de gener, en format digital. I ho va fer acompanyat d’alguns dels seus membres associats i partners, com la Xarxa TECSAM, Sport 3 – SINTAGMIA, Germanes Hospitalàries Benito Menni, Grup Mutuam, Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Fundació Joan Costa Roma.

Una oportunitat de networking

Les jornades, centrades en la innovació en envelliment saludable a Europa, han permès als nostres socis generar contactes amb organitzacions i ecosistemes rellevants en el sector i dins de l’àmbit internacional.

Aquests contactes són el primer pas en la creació de vincles i sinèrgies que ens portin a la transferència de coneixement, el nostre principal objectiu”, explica Judit López, Promotora de la Xarxa TECSAM.

L’AgeingFit 2021 és la cinquena edició d’unes jornades europees que, mitjançant conferències, innovation pitches i trobades individuals, volen donar impuls a la innovació en matèria d’envelliment saludable. Es tracta d’un esdeveniment proper i obert a la col·laboració, un terreny fèrtil i abonat per a la cocreació.

Projectes destacats a l’AigeingFit 2021

Entre les entitats de l’esdeveniment, destacar la participació del Nutrition Health Longevity Cluster, un clúster francès que combina nutrició, biotecnologia i salut que aglutina més de 300 organitzacions, i el projecte Seas2Grow, format per nou organitzacions de França, el Regne Unit, els Països Baixos i Bèlgica que identifiquen i donen suport a les empreses amb productes i serveis innovadors per a la Silver Economy.

En aquesta darrera edició van participar 700 delegates de 23 països i 20 expositors, s’hi van celebrar 800 reunions one-on-one i es van organitzar 20 presentacions de projectes innovadors.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »