Donem la benvinguda a la Facultat de Psicologia de la UB

Donem la benvinguda a la Facultat de Psicologia de la UB

Amb aquesta adhesió, el Clúster Salut Mental Catalunya reforça la seva base tecnològica d’innovació i formació obrint les portes per a la creació de noves sinèrgies i col·laboracions en els camps de la docència, la recerca i la innovació docent.

Actualitat, Socis

Comunicació | 8 junio, 2021

Compartir:
facultad-psico-ub

La Universitat de Barcelona, que va formar part del patronat del Clúster Salut Mental Catalunya en els seus inicis, ara formalitza la seva adhesió a través de la Facultat de Psicologia. Amb aquesta adhesió, el clúster incrementa la seva base tecnològica d’innovació i formació, fet que ens permetrà continuar unint forces amb les altres organitzacions que formen part del nostre ecosistema.

La institució concentra les seves fortaleses en la qualitat i l’excel·lència de la seva docència, així com en la generació de coneixement a través del lideratge i la participació en diversos projectes internacionals.

Recerca i multidisciplinarietat  

La facultat és la líder de l’estat en temes de recerca en el context educatiu, social i de la salut; ocupa la 34a posició del rànquing internacional Neuroscience & Behavior i està entre les cent millors facultats de Psicologia, d’acord amb el QS World University Rankings del 2021. En l’actualitat hi treballen 15 grups de recerca consolidats que investiguen en els àmbits de la metodologia, les neurociències i les funcions cognitives, la psicologia clínica i de la salut, la psicologia social, la psicologia de l’educació i la psicogerontologia, i es gestionen més de 6M€ en projectes europeus.

El centre també és la seu de l’Institut de Neurociències, una entitat amb un accent multidisciplinari marcat que despunta per la investigació en salut mental, neurologia experimental, fisiopatologia de les malalties del sistema nerviós i neurociència cognitiva i del comportament.

Àmplia oferta docent

En el camp de la docència es ressalta l’excel·lència dels màsters oficials que s’hi imparteixen. En l’àmbit de la salut mental, les neurociències i l’envelliment destaquen el  Màster de Psicologia General Sanitària, el Màster de Recerca en Comportament i Cognició i el Màster de Psicogerontologia. Aquestes titulacions oficials donen accés a programes de doctorat en línies similars per tal de donar continuïtat a la investigació d’aquestes línies docents.

Finalment, la Facultat també ofereix serveis d’assessoria en recerca, desenvolupament de proves de concepte, prototips i anàlisi de dades.

Com a membres del CSMC, la Facultat reafirma el seu compromís per ajudar a la millora de la salut mental de les persones, incrementar la contribució de les neurociències a la comprensió del comportament humà, i per donar respostes al reptes que implicarà l’envelliment de la població.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »