El Clúster Salut Mental participa a la jornada “Dialogada-Ment” amb motiu del dia de la Salut Mental

El Clúster Salut Mental participa a la jornada “Dialogada-Ment” amb motiu del dia de la Salut Mental

Vuit entitats de Sant Boi de Llobregat van participar el 10 d’octubre en el acte “Dialogada-Ment: La salut sense complexos” organitzat per la biblioteca municipal en commemoració del dia de la Salut Mental. Una iniciativa basada en testimonis en primera…

Actualitat, Notícies

Javier Sánchez Pedrera | 15 octubre, 2018

Compartir:

Vuit entitats de Sant Boi de Llobregat van participar el 10 d’octubre en el acte “Dialogada-Ment: La salut sense complexos” organitzat per la biblioteca municipal en commemoració del dia de la Salut Mental. Una iniciativa basada en testimonis en primera persona per parlar sense embuts sobre el significat de tenir un problema de salut mental i com s’afronta desde les organitzacions pertinents.

 

La Biblioteca municipal Jordi Rubió i Balaguer va celebrar l’acte “Dialogada-Ment: La salut sense complexos”, al qual van assistir-hi vuit entitats de Sant Boi de Llobregat compromesses amb la salut mental. La jornada, oberta per a tot el públic amb motiu del dia de la Salut Mental va ser una prova més del nivell d’implicació i cooperativisme de les diverses entitats enfocades en salut mental com són l’Ajuntament de Sant Boi, CASM Benito Menni, CDIAP, Fundació Orienta, Equilibri, GT Imagina, Obertament i el Clúster Salut mental Catalunya.

La jornada és va desenvolupar en format taula rodona amb breus intervencions de cadascuna de les entitats explicant les seves tasques i el seu dia a dia lluitant per millorar la salut mental. L’objectiu de l’acte és dónar a coneixer a la població moltes de les pràctiques que es duen a terme cada dia a favor de la salut mental i concienciar del que suposa patir un trastorn de salut mental.

Moltes vegades parlar de salut mental es parlar de estigma, és per això que accions com aquesta ajuden a difondre un tipus de missatge més proper i més real a la població per tal de combatre els prejudicis que existeixen en Salut Mental” explica María José, responsable del àrea tècnica del Clúster Salut Mental Catalunya.

Poesia anti-discriminatòria

Al finalitzar l’acte, es va lliurar el premi de la segona edició del concurs de poesia “Perfecto Esperpento” contra l’estigma en salut Mental. El guanyador d’aquest any va ser Abel Santos gràcies al seu poema titulat “El desaparecido”.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »