El CSMC presenta les conclusions del projecte Biomassa


projecte-biomassa

El projecte, en col·laboració amb el Clúster de la Biomassa, pretèn analitzar el potencial d’inserció laboral en la gestió agroforestal de cultius energètics per a l’autoconsum de biomassa.

Javier Sánchez Pedrera – 21/01/2019

El Clúster Salut Mental Catalunya i el Clúster de la Biomassa presenten el dimecres 30 de gener les conclusions del projecte Biomassa & Salut Mental al Palau de Marianao (Sant Boi de Llobregat). L’acte es celebrarà de 15h a 17h i posarà el focus en la biomassa com a vector d’inserció laboral en persones amb problemes de salut mental.

El projecte es va desenvolupar durant els anys 2017 i 2018 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i empreses i organitzacions dedicades a la inserció laboral. L’objectiu era analitzar el potencial d’inserció laboral en la gestió agroforestal de cultius energètics per a l’autoconsum de biomassa al municipi de Sant Boi de Llobregat.

La Biomassa

La biomassa és un tipus de energia provinent de matèria orgànica, obtinguda de manera natural o a través de transformacions artificials. Existeixen diferents tipus de biomassa, com per exemple, els biocarburants o els procedents d’abocaments biodegradables.

En aquest cas, es va analitzar la viabilitat d’extreure biomassa a partir de cultius de paulònia, un tipus d’arbre idoni en la producció de biomassa, del qual l’Ajuntament de Sant Boi té en possesió terrenys forestals per dur a terme aquesta tasca.

L’assistència a l’acte és gratuïta i la inscripció s’ha de fer mitjançant el següent formulari. Visualitza el programa de la sessió fent clic aquí.