Clúster Salut Mental + pels projectes

Clúster Salut Mental + pels projectes

En la relativa «calma» en què estem afrontant el desconfinament són molts els articlesi entrevistes que fan referència al futur. Tothom vol saber, de la mà dels experts, com serà el «next normal» (com diuen els anglosaxons).

Actualitat, Notícies, Projectes

Marta Sánchez Bret | 19 mayo, 2020

Compartir:
Projects

Les previsions financeres, les ràtios d’activitat, l’atenció sanitària centrada en els possibles rebrots, valors socials en creixement, interessos comercials, la digitalització «imposada» o la possibilitat de repensar-nos?

Tant de bo poguéssim llegir la bola de cristall…, si no, sempre podem revisar les recents crisis financeres, o inclús remuntar-nos i escoltar a aquells que van viure les guerres del passat segle XX. Més enllà de la resposta immediata cap a la salut i la vida, s’ha de donar respostes en flexibilitat i rapidesa a les mancances socials i econòmiques, hem de
treballar la resiliència, i preparar-nos en capacitar les persones en un entorn global, capaç de connectar diferents ecosistemes amb lideratge compartit i innovació oberta.
En aquest entorn, la visió és una component estratègica empresarial a curt, mig i llarg termini.

Amb aquestes premisses des del CSMC creiem que les persones estan en el centre. El rol dels professionals canviarà en molts sectors i posicions. Els treballadors s’hauran de mantenir en un entorn físic segur, amb les restriccions i els protocols pertinents i alhora disposar de confiança amb els seus ocupadors amb la qual, mitjançant una comunicació bilateral efectiva que respongui a les seves preocupacions , incloent-hi la salut mental entre les prioritats.
Les organitzacions hauran de transformar-se per adaptar-se als nous entorns, i necessitaran desenvolupar noves capacitats amb enfocament digital.

En aquest «next normal», també s’hauran de gestionar els riscs per assegurar-ne la continuïtat de les empreses. S’ha de planificar més sovint i amb més escenaris que permetin anticipar els canvis de demanda, de necessitat i la sostenibilitat de les operacions.
Un altre repte és l’impuls de la productivitat a distància mentre hi hagi distanciament social. Els sistemes de gestió han d’ incloure elements de flexibilitat i resiliència, han de dotar els coordinadors amb el lideratge i apoderar-los perser capaços de motivar, mesurar i incentivar els equips.

En aquesta nova normalitat, el Clúster Salut Mental Catalunya, té com a missió generar un ecosistema que millori la competitivitat de les entitats, la innovació, la transferència de coneixement i la col·laboració entre els diferents agents perquè es generin i executin projectes en benefici de la salut mental de les persones.

Un dels darrers projectes endegats pel que fa a la formació, la transformació i el benestar dels professionals és el projecte Wellbeing (Benestar) del qual en trobareu més informació a la nova secció projectes de la web del Clúster.
En aquest apartat també trobareu d’altres que s’han generat fruit de la col·laboració dels diferents agents en el marc del clúster però esperem poder-hi encabir molts més.

Us convidem doncs a participar en els continguts d’aquest apartat presentant noves idees que vulgueu o esteu empenyent endavant, tal com va dir el premi novell d’economia Robert Fogel el 1993:
«The train was the economical engine of the 19th century, the automobile was the engine of the 20th century, and the innovation in the health sector will be the engine in the 21st century».

Connecteu amb nosaltres…i parlem-ne. Trobareu molts programes oberts de finançament en el nostre butlletí
setmanal.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »