La comissió de comunicació acull la projecció del guardonat curtmetratge «El Reloj de Paula»

La comissió de comunicació acull la projecció del guardonat curtmetratge «El Reloj de Paula»

La peça, obra de l’estudi local Punto y Ap(arte) Films, tracta la problemàtica del maltractament infantil des de la vessant de la salut mental.

Jornades, Notícies

Comunicació | 3 febrero, 2020

Compartir:

Més de 1.100 menors van haver de passar per la unitat de detecció i prevenció del maltractament infantil (Udepmi) en 2018, segons dades oficials. Una data que fa visible la gravetat de la situació i porta a primera línia el debat sobre el maltractament infantil i les seves conseqüències en els infants i adolescents i la societat.

En aquest context, el director català José Luís López Ortíz, va sentir la necessitat de crear una peça audiovisual que invités a la reflexió. «El Reloj de Paula és un curtmetratge que sorgeix arran d’una situació personal que em va inspirar per engegar aquest projecte» comenta.

L’obra gira al voltant de la Paula, una nena que conviu en un nucli familiar conflictiu on el pare exerceix maltractament tant psicològic i físic. La figura dominant del pare es contraposa amb el personatge de la mare qui exemplifica un altre xacra social dels nostres temps, la violència masclista. Immersa en aquesta voràgine de violència i desemparament, la Paula lluita amb ella mateixa una vegada és pressa de les ferides que provoca aquesta vivència.

El film compta amb el suport institucional del Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil, l’Ajuntament de Sant Boi, Catalan Films, ACIM, Col·legi de Periodistes de Catalunya, AEAFA, SCAF i el Clúster Salut Mental Catalunya. Aquest últim va acollir la projecció del curtmetratge al Palau de Marianao (seu del Clúster) durant la celebració d’una de les comissions de comunicació que s’organitzen des de l’entitat, en la qual hi assisteixen membres de les diverses organitzacions que conformen el Clúster.

La peça, que ja ha començat el seu particular camí de distribució per sales i festivals, ha rebut el premi al millor curtmetratge en la categoria «Best Thriller Short Film» en el festival qualificador IMDb «Florence Film Awards».

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »