Professionals i usuaris a favor de l’assesorament genètic en psiquiatria

Professionals i usuaris a favor de l’assesorament genètic en psiquiatria

Els resultats són favorables a la creació de la unitat, ja que mostren una predisposició positiva per part d’ambdós grups d’enquestats.

Notícies

Javier Sánchez Pedrera | 15 julio, 2019

Compartir:

L’Institut Pere Mata va realitzar una enquesta a professionals i usuaris per tal de conèixer la seva opinió sobre la creació d’una unitat d’assessorament genètic en psiquiatria. Van participar en l’enquesta 152 professionals i 959 usuaris.

Els resultats són favorables a la creació de la unitat, ja que mostren una predisposició positiva per part d’ambdós grups d’enquestats.

El factor hereditari en diversos trastorns psiquiàtrics és elevat, per tant, resulta rellevant aquesta proposta. Les conclusions de l’enquesta també denoten que els professionals son una més conscients de la base genètica que tenen els trastorns psiquiàtrics. La majoria d’aquests creien fermament en la base genètica del desenvolupament de malalties mentals. Així i tot, són els usuaris els qui mostren una major predisposició a la creació d’aquesta unitat.

Cal destacar l’existència d’unitats d’assessorament genètic en altres especialitats mèdiques similars a la psiquiatria. Descarrega l’article.

Compartir:
@COPYRIGHT Clúster Salut Mental Catalunya
Translate »