NOTÍCIES WEMIND

El doctor Pere Bonet continuarà sent el president del Clúster Salut Mental Catalunya fins 2021

Actualitat

La modificació dels estatuts i l´aprovació del Règim Intern també va ser àmpliament acceptada pels socis assistents.
Javier Sánchez Pedrera – 29/03/2018

ACCIÓ va acollir el dimecres 27 de març l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària del Clúster Salut Mental Catalunya, que reuneix a les diferents entitats sòcies de l’organització. L’acte va comptar amb la presència de l’actual coordinadora institucional de Salut Mental, Magda Casamitjana; el director de la unitat de clústers a ACCIÓ, Joan Martí i el director executiu del Pla Director de salut mental i addiccions, el dr. Jordi Blanch.

Dos anys més tard d’assumir el càrrec de president, el doctor Pere Bonet va ser reelegit (24 vots a favor, 1 en contra i 0 abstencions) i seguirà al capdavant del clúster fins al febrer de 2021. Un èxit d´acceptació de la nova candidatura, que compta amb un ampli suport.

La salut financera del clúster és bona, l’endeutament és nul i les perspectives pel 2019 són molt positives

La modificació dels estatuts i l´aprovació del Règim Intern també va ser àmpliament acceptada pels socis assistents. La reforma afecta específicament a tres articles recollits al capítol III dels estatuts. En comparació a la versió anterior, referent a l’any 2017, la nova Junta Directiva podrà incorporar entre nou i setze membres, és a dir, un més que abans, la possibilitat de renovar durant una legislatura més (2 anys)  la mateixa junta directiva i el seu president i, per últim, s’introdueix el dret a vot per als membres que assisteixin a través de teleconferència a les juntes directives en casa d’impossibilitat d’assistir-hi presencialment.

assemblea-general

D’altra banda, l’economista i director de la Unió Catalana d’Hospitals, Enric Mangas, va presentar l’activitat econòmica del clúster amb una perspectiva actual i de futur positiva. “La salut financera del clúster és bona. Els resultats del 2018 van ser positius, l’endeutament és nul i les perspectives pel 2019 són molt positives” va afirmar. Uns balanços que deuen els seus resultats a l’increment de socis del clúster i al creixement en nombre de projectes que està experimentant; si bé, s´ha de seguir treballant per a aconseguir la sostenibilitat econòmica estructural amb recursos fixes.

El mercat de la salut mental es queda petit. S’ha de créixer posant el focus en les neurociències

Durant el 2018 es va iniciar el procés d’internacionalització amb la creació de la primera missió internacional, que va tenir lloc a Dinamarca, de la mà del clúster danès Welfare Tech. Aquest fet, juntament amb la participació en esdeveniments de caràcter Internacional com el MWC, IoT o la fira Healthio doten al clúster d’una major rellevància al sector. L’últim pas en aquesta direcció ha sigut la creació de la revista BRAIN, que obre la porta a nous segments de mercat com el neurodesenvolupament o l’envelliment, dues àrees d´encaix funcional en el creixement orgànic de la mateixa Salut Mental.  Segons el vicepresident del clúster, Daniel Roca: “En l’àmbit econòmic, el mercat de la salut mental es queda petit i s’ha de créixer focalitzant l’objectiu en les neurociències”. Una estratègia avalada des d’ACCIÓ, mitjançant l´emissió dels seus informes econòmics bianuals com són els Updates Estratègics.

Consulta les memòries 2018 del Clúster Salut Mental Catalunya:

Assemblea General Estatuts Junta Directiva President Règim Intern salut mental